2017/02/17

Мандела Ефекта :)

Изследователят Dido от форума ме беше запознал през лятото на 2016 със следното клипче. Той се бе отказал да описва собствените си преживявания на други хора, защото и двамата знаем как 90%+ от Съзнанията ще сметнат текста и автора му за луд, но това е дотогава, докогато не го преживеят сами. А сега ще опиша хронологично впечатленията и малкия ми опит с явлението, защото не съм се фокусирал върху него. За финал ще има hot-hot updates, случили се с мен в началото на тази година (т.е. непубликувани в стария форум). :)


Първо си помислих, че хората зад кулисите са решили да премахват ключове във филмите – дали променяйки реплики или премахвайки определени визуални сцени или само някои елементи от тях, но това е голяма играчка (те дори не са наясно с по-висшите пластове в някои от сцените – макар че неведнъж Холивуд е връщал неудобни сценарии да се преправят, орязвайки тотално филма, както се случи с Jupiter Ascending на Уашовски например, в който толкова реално щеше да бъде пресъздадена една специфична цивилизация, че колкото потопен да си в кошарата, ще започнеш да (си) задаваш въпроси) и както се вижда в примера с „Междузвездни войни” – ти ако имаш оригинално копие, дори илюминати (или който и да е) да промени бъдещите версии на филмите, твоето ще си стои автентично ... но всъщност хората се оплакват, че промените се случват в самите им носители на информация (видео касети, дискове, файлове на компютъра). Това е интересен момент и ще пиша накрая за него. :)

Нека започна с тези от тях, които или са плод на неосъзнато невежество, или на пренавиване лично и субективно пречупване на информационни потоци (защото хората се закачат за ‘усещането’ и ‘не мислят трезво’, а просто преживяват колективните енергии на други ентусиасти – което не означава, че преживяванията им не са реални, а срещат неразбиране с масовия колективен поток и приемане за ‘нормално’, ‘допустимо’ и ‘възможно’), или умишлено искат да навредят на истинския Мандела ефект (изживяване на многообразието от вселени едновременно) чрез несъстоятелността на примерите им:

1) Рекламата за Oreo всъщност разбрах (чрез търсене в Гугъл), че е маркетингов трик на компанията. Само в САЩ се изписва „Double Stuf”, а в Европа коректно от синтактична гледна точка – „Double Stuff”.

2) Незнанието на хората за старовременния английски, който например аз синхронично бях видял в поезия на Шекспир (узнавайки, че има такъв довод за „мандела ефект”) – се интерпретира като „мандела ефект”. Примерно виждат думата rewardeth и край – „това е мандела ефект”. Не, не е! Така са писали в миналото хората или пък някой може да желае да флиртува с езика и затова да присъства в речника му сега.

3) Буквално невежеството в някои региони на света е причина да се изписват думи погрешно. Например случая с думата „дилема”.

4) Случаят с емблемата на фолксваген е интересен. Все пак бях попаднал в Интернет на информация, че едната версия е евтин дубликат на оригинала. Ако нямаш пари – имаш алтернатива, която е близка. :)

5) Много хубаво тук друг изследовател е описал погрешното впечатление на хората да приписват на Мандела ефекта примера с „mirror, mirror on the wall” и „magic mirror on the wall”. Той пише, че в литературата присъства първия вариант, но Дисни правят промени във филмовите си версии, както и в своя книжка през 1948, макар че през 1973 и 1993 са следвали оригиналната версия на братя Грим („mirror, mirror on the wall”). Дали причината е само във факта, че някои от продуцентите желаят да следват автентичния извор колкото се може повече, или има скрити цели в тези промени – всичко е възможно.

Аналогичен е примера с Форест Гъмп. В книгата е било по единия начин, във филмите – по друг. Естествено, че ще има разминаване, ако сценаристите така са решили. Това не е Мандела ефект. :)

6) Някои хора са забелязали промяна в начина, по който производителите на храни и напитки изписват имената си. Това може да е защото искат например да проверят до колко хората са заспали и не обръщат внимание на детайлите и паметта си, или пък да изпробват нов геометричен и цветови начин за програмиране и евентуално увеличаване на клиентите си, а може и поради други причини да има промяна. Но нееее – „прас, това е мандела ефект. През тази година е било така, през настоящата е по друг начин – така че това е, няма какво друго да е”.

7) Приятелят изследовател ми беше казал, че според някои интернет коментиращи самото местоположение на Слънчевата система е променено. От една страна, това може да се дължи на твърдението, че начинът на движение на звездите и планетите не съвпада с ортодоксално приетия от науката.
От друга страна – когато няма чемтрейлс, наблюдавам през нощта небето (когато не спя или се събуждам) и си имам любими конфигурации от звезди (образуващи определени форми, които запомням) – и ги гледам вече месеци наред. Да, те се движат ‘нагоре-надолу’ (паралакс) с минаването на часовете през нощта, но винаги са на същото си място на следващата нощ в определения час. Ако Земята беше променила така драстично траекторията си, влизайки в чужда галактика (както твърдят някои) – то или нямаше да са видими за мен, или щяха да се ‘намират на различно място на нощното небе’. :)

8) Не съм проучвал темата за географските области, които са ‘променени или пък изчезват от картите ни’. Но нима си мислите, че хората зад кулисите няма да произвеждат погрешни учебници, погрешни статии и снимки в електронен или хартиен формат за идните поколения?

9) Не съм задълбавал в подмяната на библейските текстове, макар че още от време оно хората зад кулисите тази книга как ли не са я преправяли. (Говори се в една секта, че голчо има непроменена версия. Автентична като на баба Гюрга гащите! Мандела ефект не я лови! :D) Така че този процес учудва в момента хората, защото промените са по-очевидни и дръзки. Всеки може да си направи сайт, да започне да цитира или преправя, или превежда по свой си начин библията, твърдейки че това е текста (the one and truly :D). И когато гугълнеш за библията, попадайки на такъв тип сайтове (благодарение на „добронамерените” търсачки, решаващи кои от тях ще излизат първи и кои изобщо няма да излизат) – „има разлика в текста”. Разбира се, че ще има. :) Аналогично е за производителите на книжния пазар.

Защо например преди години в началото пишеше в множествено число, т.е. наличието за повече от един бог, сътворил човешкото тяло? И религиозните фанатици млъкват или променят темата на разговора, бидейки хванати в неадекватността им за единствения бог.
Естествено, след време, е оправен където е възможно този „греховен акт” и се разпространяват в печат само „вярната” версия – в единствено число ... Как така ще губят нови съзнания-читатели или стари, предани и закоравели абонати? :D

Това не е Мандела ефект, колкото и да се превъзбуждате че е! :) Да, промени има, но нека не принизяваме Мандела ефекта, защото с всички тези примери несъзнателно от повечето и умишлено от някои англоговорящи изследователи се извършва този акт.

10) превъзбуждат се хората покрай различни снимки за скелета на човека. Някои станали на по 40 години и не знаят за плаващите ребра. Въх! Това е въпрос за 100лв в „Стани богат”, хора! :D Без това знание животът не е същият ... буквално. :D Почваш да мислиш, че има мандела ефект и твоето незнание, или недобра памет – всъщност „са били правилната позиция” по конкретната тема.
Има всякакви снимки в Интернет, правени от всякакви хора. С времето дори науката се променя и например лимфната система не е това, което е била преди – така че е нормално в такъв случай новите изображения да са по-точни и адекватни от старите. Пиша за случай, в който няма умишлена дезинформация и изкривяване на дори старата неточна версия в още по-неточна.

11) златистият C3PO е друга поредна промяна. В миналите версии на Star Wars цялото роботче беше позлатено. Но вече има сребърно краче – икономическата криза не прощава. :D

12) С Dido помним Витрувианския човек на да Винчи като симетричен в ходилата, а окръжността също беше перфектно вписана в квадрата. Дори според двама ни имаше три човешки обекта, а не два. Това е версия на Андреа Джакомо – а Леонардо може да е взел идеята си от него.

А сега чувствам pure joy, който трябва да споделя с всички – вижте този линк и финалните две изображения, декодиращи ‘творбата’ на Леонардо, на които попаднах сега! Поздравления на художника от новото време. :))))))

13) случая с Кенеди е поредният опит да се пренапише историята.

~~~

Нека сега Ви разкажа един личен случай. След като разбрах теоретично за Мандела ефекта исках да го преживея. Пуснах мисъл формата и спрях да чакам или мисля кога ще се случи, какво ще се случи и прочие. На другия ден, докато бачо Ви Ключар цъкаше из една стара игра, единият магически пръстен (на дясната ръка) на геройчето му стана на 29%, а беше 30% (колкото другия)*. Помня много добре, защото съм отделял време, за да получа тези 30% – които са максимума, а поради моята перфекционистка натура – исках и двата пръстена на геройчето да бъдат с по 30%. :))) И очевидно, като станат 30% – повече не ги барам и заменям с други. От време на време минавам през предметите, четейки тяхната информация ... и точно в деня, в който исках да преживея Мандела ефекта – пръстенът вече не беше 30%, както си стоеше от седмица поне, а вече е 29%.

Числото 29, представено в двоична бройна система – е 00011101. Побира се в 1 байт без проблеми. Числото 30 е –> 00011110. Какъв е шансът компютърната памет да се разбърка ей така, в името на случайността – и вече програмата да ми дава едното число, вместо другото? Точно когато пуснах мисълта за Мандела ефекта и никога досега не се е случвало? Може това да се интерпреитра като подсказка, че покрай Мандела ефекта вече нямаш едно на ум (защото вадим единица :D). Колко съм идеен. :)))


* Симетрията и неизменяемостта на платформата се загуби – този ключ мисля че ще излиза все повече в нашата реалност (Витрувианския човек и C3PO са примери за това на абстрактно ниво). Макар това да е тъжно от една перспектива (погледнете на линка последната версия на „витрувианския човек” – западният човек вече дори не е две в едно, а се е запътил към идеята за бездушен робот. Това е много фино послание към/от колективното несъзнателно!)

Радостната перспектива е – че вече сме в етап, в който можем да моделираме реалността в това измерение по начин, подобен на по-горните (със сравнително бърза материализация, или казано по друг начин – избиране на желана версия-реалност и изживяването й).

След това Dido ми беше писал за преживявания, свързани с преплитания на миналото и бъдещето, както и паралелни реалности, а аз зацепих едва тогава защо тази тематика не я намирам за нова и не изпитвам такъв невиждан ентусиазъм като него. Че на мен вече са ми се случвали такъв тип преживявания и са си напълно възможни, не бих ги отричал. Но пък разговорите ни ме отведоха до квантовите компютри и интервюто, което преведох тук! :) Там в прав текст Ви се казва, че учените търсят начини да взаимодействат и извличат от паралелни вселени информация (и обекти). И след това ме осени следното прозрение, което щях да пиша в коментара си
но толкова щеше да размие фокуса и изглежда не на място че реших да изчакам човека, който ще повдигне тази тема във форума (или да оставя думите ми за бъдеща тема, където ще изглеждат по на място и по-разбираемо за другите). Тъй като първото условие е изпълнено и темата вече е на лице (браво, крачоченце ; много се забавлявам на ника. :D Дано са ти симетрични крачетата. :D) то започнах да пиша целия ми отговор от-до, дебънквайки фалшивия мандела ефект и обяснявайки истинския:

Помислете си ... за миг си помислете, че имам технология (квантовите компютри), чрез която мога да извличам информационни потоци от чужда вселена. А сега си представете, че се уча да управлявам и подменям потоци от колективното Несъзнателно на хората от едната Вселена с тази на другата. :) Звучи лудо, но звучи и леко ‘страшно’. Потоците на силните индивидуалности, стремящи се към Съзнателност и интегрирали определени качества и умения – да речем, че биха устояли на такъв тип колективно мета-програмиране. Биха видели промяната и подмяната, които се извършват. Ако обаче повече от Съзнанията несъзнателно или съзнателно приемат модифицираните потоци, това още повече ще засили ефекта и ще ги материализира в настоящата реалност. Стигне ли се до материализация, тъй като нивото на повечето е „щом го виждам, значи е истина” – мисията е успешна.

Повечето от Съзнанията карат ли на автопилот и приемат ли всичко, каквото им се даде? Кога прехода (подмяната) ще мине леко освен при тези условия? Когато избера потоци от близка паралелна реалност ... или когато системата от убеждения и ценности на съществата ги приравня или направя много близки с желаната друга реалност. Тогава трансферът и бъдещето ще станат без съпротива и (почти) незабележими. :)

Нека дам един конкретен пример за какво могат да използват квантовите компютри в тази насока – представете си, че могат да виждат резултатите от други паралелни реалности. Да речем, че се готви атентат срещу Ердоган в онази реалност. В тази реалност, анализирайки данните – могат да сравнят мислите, действията, отношенията между компонентите, довели до този атентат. И ако например като резултат има „90%+ съвпадение”, то могат да вземат нужните мерки, за да го предотвратят ... или не – зависи в кого е технологията, какви са мотивите и желанията.

Разбира се, има хиляди версии – някои близки на нашата, други реалности толкова далеч, че няма как да се случат подобни събития. В предходни мои коментари съм препоръчвал горещо филма Mr. Nobody (2009), защото в началните минути са показани сцени, които съм изживявал едно към едно. Прекрасни визуални ключове! Който желае да гледа други красиви сюжети, свързани с времеви линии и паралелни реалности – да прочете тази моя публикация (ще я публикувам близките месеци). :)  Ако няма блокажи във вас – ще действат като тригър/активатор за такъв тип преживявания.

Ще завърша оптимистично – майната му на онези, които биха се опитвали не само да контролират нашата реалност, но да пречат и на останалите реалности точно чрез такъв тип технология.
Тъй като всичко е многопосочно – ‘отварянето на духа от бутилката’ вече е сторено от учените, работещи зад такъв тип проекти. Ето защо Вие ще започнете да имате все повече преживявания (ако желаете, разбира се), свързани с времевите периоди на настоящата реалност или с други реалности. Може да виждате как реалността се огъва например за миг, или в една капка да зърнете друга цяла реалност.

Всичко, което Ви описах последните параграфи – е част от истинския Мандела ефект. Който е какво? Преживяване на разнообразието ... способността да бъдеш флуиден, да разбереш, че можеш да създаваш/избираш своята индивидуална реалност (определяйки каква част от потоците ще останат в нея и в какъв вид), дори да участваш в повече от една реалност – защото сте многоизмерни и многокомпонентни същества. :) Ще го нарека – Multiverse Effect (накратко ME :D). :)))


###############


Мисля да публикувам този мой коментар. Да остава ли твоето име в него, или да бъдеш ‘приятел изследовател’ например? Пиши ми какво ти е мнението. :)

„За името – постъпи както решиш, така или иначе всички, във всеки един момент, сме нови и различни хора.”

 Добре, оставам името ти – защото ценя както индивидуалността (източника), така и информацията, която тя/той споделя. А и щом нямаш против – така да бъде. Мисля като втори коментар да публикувам и тази част от кореспонденцията ни – виж прикачения файл. Ако си съгласен – така ще направя. Питам те за всичко това, защото уважавам чуждия свободен избор и не разпространявам публично интимни неща, преди да съм се допитал до човека. :) А споделянето публично го правя заради обогатяването на другите. :)

„Постъпи както решиш. Не ограничавам никого, а и "лична" информация пак е дефиниция :).
Поздрави!”

~~~

„Всъщност задълбах докрай в ефекта и той е е една голяма метафора за това кои сме ние наистина и къде се намираме в Пътя си.
Ще започна от края Multiverse Effect автора на Матрицата V несъзнателно е вкарал друг смисъл в името на книгата си Matrix V = Multi Verse.

Добре си хванал „естественото” проявление на ефекта. Н. е разгледал подробно МЕ от гледна точка на структурата на реалността в новата си книга (която естествено е синхроничност за мен с
it's MINDBLOWING). Ще ти пейстна мнението ми споделено с една австралийка, компресирайки книгата относно МЕ:

I discover that the Mandela effect is related to the structure of „reality” the tesseract. Everything is the same thing and the same thing is you. Everything already exist. We CHOOSE to experience certain realities, because this is the only way to experience the illusion of separation and change. In higher densities there is no time and therefore – no change – Everything is happening Now. We create this realities with our own energy. When certain reality flow is no longer needed, it's „falling out”. And because we are multidimensional beings, some of us are able to expand their focus point to several realities. Because our Ego focus is „loose” and our „thinking” is not linear. We have multiple „memories” for different experiences in different realities (which are happening Now). Even when the „falling out” is unnatural/corrupted, we are agreeing with this, because of the opportunity for different experiences. Loose your Ego focus and find it for yourself. There is nothing to fear, we are always / allwise (it's not a mistake) in control.

Оставям го на английски, заради някой заигравки с думите. Разликата е че разбираш това не в „извънтелесен” фокус, а докато си в тяло. Помниш потреса, нали?:))

А тези, които според теб са плод на невежество – за някой субекти може и да е така, за други – това може наистина да са реалните им спомени, няма как да знаеш спомените на друг. Разбрах, че едно и също нещо за един може да Е МЕ, а за друг същото да не е или да е плод на невежество. Аз ти писах за първи път за МЕ на 14.08. заради преживяването, което ми се беше случило вчера – на 13.08. Виж този линк: тогава е наблюдаван пик на ефекта.

Проблема вече не е че ще ме помислят за луд, проблема е че ефекта не може да се разбере/преживее, докато не си разхлабил Его фокуса (без да излизаш изцяло от него) и мисленето ти да стане нелинейно. И аз видях темата пусната във форума – прекалено е неангажираща, както аз се чувствах в началото. И от 90% неразбрали ще станат 99%.
Още нещо – МЕ е много субективно преживяване. Нещата, за които имаш различен спомен, имат много индивидуално значение точно за теб, което не може да се обясни лесно.

Ще пробвам с репликата „Люк, аз съм баща ти.” Основната шега в средното училище с приятел беше:
- Ти за какъв се мислиш бе?
- Люк, аз съм баща ти...
- Неееееееее!:)))

Така че от самото начало нямах никакви съмнения в тази реплика.
Интересното за Мандела ефекта е че хората не могат да разберат, че е „реален” феномен, трябва лично да го преживееш за да се увериш. Тогава умът изключва и си изцяло изумен, а като се натрупат много такива ефекти (както е сега) става ти ясно че просто си в друга реалност.
И умът почва да задава въпроси:
- Ама как се озовах в тази реалност?
„Ами тука сме:)”
- Това е шантаво.
„Ами свиквай”
- Искам обратно.
„Тука е по-добре”
- Ама аз тука нищо не знам! КАК МОЖЕ СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ДА Е В ДРУГ РЪКАВ НА ГАЛАКТИКАТА?, КАК ТАКА КОНТИНЕНТИТЕ СА СЕ РАЗМЕСТИЛИ? КАК СТРОЕЖА НА ТЯЛОТО МИ Е ДРУГ? ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ? ТОВА НЕ Е РЕАЛНО!” и след тези протести сърдито замлъква.

Именно тогава се чувства усещането за величие и необяснимо чудо, което може да се синтезира в следното – „Аз го направих”
- КАК, ТИ ЛИ СИ СЪТВОРИЛ ВСИЧКО ТОВА БЕ? ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИШ БЕ? – и умът пак сърдито замлъква, а аз отговарям „Люк, аз съм баща ти...” , а ума крещи
- НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! И отново млъква:).

Виждаш какви осъзнания може да стартира една реплика. Ефекта не може да се разбере от ума.
Накрая мога да дам и мнение за субективисти срещу обективисти. Самото разделение в категории е илюзия и продължаването му води до повече (вътрешно) разделение.

За името – постъпи както решиш, така или иначе всички, във всеки един момент, сме нови и различни хора. (Това вече е за психодиспансер, нали!:D Обаче е вярно!).
Ако искаш и това публикувай, това е мнението ми за ефекта в пълнота.”


~~~


Още нещо – МЕ е много субективно преживяване.

Да. Може би противно на ню ейджа, който ни казва за епохата на водолея и ни импринтва с идеята за всеобщите парадигми – всъщност да навлизаме в епоха, в която всеки индивидуално ще твори света си. :))) Точно както е в по-горните реалии. Интересен point правя, за който не се бях замислял досега. :) Нищо чудно, че вече концепцията за ВА е преодоляна още приживе от някои Съзнания ... :))) Разбираш ли – силни индивидуални Съзнания-МултиВселени, доближаващи се до Източника (а казано по нюейджски, като метафора – „синхронизация с галактическия център”). Определено ще е както Н. казва ‘пълна магия’ как ще се разбираме, като комуникираме в 3Д. :D А и в по-горните плътности, освен ако не намираме консенсус междуличностен. Ще е интересно във всеки случай. :)

Накрая мога да дам и мнение за субективисти срещу обективисти. Самото разделение в категории е илюзия и продължаването му води до повече (вътрешно) разделение.

В повечето случаи хората погрешно използат термина ‘обективизъм’, главно за да наложат своя субективизъм и визия за правилно, нормално. А какво правим в случай, в който един колективно приет консенсус вече не важи за силното Съзнание? Отпада нуждата от ‘обективно’ за него и е „чудо” видяното. :)

Все пак до момента не виждам как ще успееш да елиминраш универсализма като концепция – дори с обективизма да успяваш в частичен случай. :))) Не че си правил такава заявка – че универсални концепции не съществуват (защото те съществуват – дори самата структура, както виждаш от новата тема – е базирана на принципи абстрактни и отвъд личностни ; как ти индивидулано ще използваш/преживяваш тези универсални концепции си е друг въпрос). Както бях написал в коментара си: Тригър беше физическото ми изкачване по етажи, едновременно с това припомнящ си и разсъждаващ на тема ‘Универсалност и Индивидуалност в перфектна хармония’ – според мен това е третата Фаза. Да можеш да си себе си и едновременно с това всички останали. Най-трудното от всички. Най-рафиниран Ин и Ян се изисква.

(Това вече е за психодиспансер, нали!:D Обаче е вярно!).

Точно защото те уважавам и не искам да поставям думите ти и евентуални чужди потоци към теб, когато другите те четат и реагират на написаното.


~~~


 „Основата е да допуснеш, че ефекта се случва. Виждаш че няма смисъл във форум – там всички са или обективисти или субективисти. За да се разбере просто пускаш всякакви дефиниции. Във собствен блог може и да го направя в близко бъдеще. Ще следя коментарите след като публикуваш и искрено ще се забавлявам :))).

Всъщност ние винаги индивидуално сме творили света си (тук времето ще го махна като фактор). Ще перефразирам – в точно тази реалност ние вече сме способни съзнателно да избираме потока (или повече от един поток едновременно) от реалности които искаме да преживеем, разбирайки структурата на реалността не от Егото (въпреки че и то присъства, но е много по-разхлабено), а от много по-голяма част от многоизмерното нелинейно същество което сме.
Всякакви концепции (дали за ВА, или други) се метафороизменят (измислих нова дума), защото са само една метафора, разказваща нашата история.

Обективно съществува само платформата и нейната структура (поне до 5Д) – тесеракта. Какъв смисъл да налеем избираме ние. В една безкрайна Вселена от вече съществуващи ВСИЧКИ възможности всяко обективизиране е ограничаващо, противоречащо на абсолютната свобода. Това е като да си сложиш капаци, за да не виждаш част от възможностите. Дали ще живееш „обективно/субективно” или „чудно” – всеки избира сам. Всички варианти вече съществуват в платформата. Функцията на „Илюминати(или там както си избереш да ги наречеш)” е да те накарат ти да направиш избор, изгоден за тях. А и ТЕ са част от твоята енергия, ти си ги сътворил, за да играят ролята на огледало спрямо теб. Ето и субективното значение на Мандела ефекта с  mirror, mirror, което става magic mirror – вече от дуалност се преминава в магичност. Същото значение има и човечето от монопол:
На първия кадър е сегашното, ново положение – с две отворени очи. Това надолу е какво е омастилявал и кристализирал автора – положението в „предишна” реалност – с едно отворено око и едно затворено око.

Да можеш да си себе си и едновременно с това всички останали. Най-трудното от всички.

Но ти ВЕЧЕ СИ всички останали от друга гледна точка. Остава само да се осъзнае с цялото ти същество.

В книгата на Н. има и директен изход от Играта.
Да се разтвориш в Тъмното, защото в Тъмното всички възможности вече СА , като пуснеш Светлината избираш само един вариант.”~~~


Всъщност ние винаги индивидуално сме творили света си (тук времето ще го махна като фактор). Ще перефразирам – в точно тази реалност ние вече сме способни съзнателно да избираме потока (или повече от един поток едновременно) от реалности които искаме да преживеем, разбирайки структурата на реалността не от Егото (въпреки че и то присъства, но е много по-разхлабено), а от много по-голяма част от многоизмерното нелинейно същество което сме.

Това е вярно, само че трябва да си спомним какви избори сме направили в по-висока плътност и ако не ни харесват или искаме друго – да ги променим. :) Все пак, ако например искаш да премахнеш консенсуса за концепцията гравитация – успех. :D Мисля, че шансът да напуснеш 3Д преждевременно е по-голям. :))

В една безкрайна Вселена от вече съществуващи ВСИЧКИ възможности всяко обективизиране е ограничаващо, противоречащо на абсолютната свобода. Това е като да си сложиш капаци, за да не виждаш част от възможностите.

Напипал си важната тема, която в Mr. Nobody се осбъждаше. Само че там ставаше дума, че ако направиш субективен избор – вече многообразието изчезва. Логично е – излизаш от състоянието на неопределеност. :)

Ето защо в позицията на Наблюдател имаш теоретично шанс да се докоснеш до мултивселените. Но отново има допълнителни условия, защото има разлика между наблюдател и Наблюдател. А и трябва да внимаваш с тънкия момент – когато в тази позиция толкова се отдалечиш от Индивидуалността си (т.е. не я проявяваш).

Така че Истинският Наблюдател е едновременно и Творец, и Участник. Както бях написал в темата за Безвремието – това е най-печелившата позиция.

Но ти ВЕЧЕ СИ всички останали от друга гледна точкал Остава само да се осъзнае с цялото ти същество.

Но от друга гледна точка. :) Не само да се осъзнае, а и да се преживее. :)))

Да се разтвориш в Тъмното, защото в Тъмното всички възможности вече СА , като пуснеш Светлината избираш само един вариант.

И аз съм стигнал до тази част от темата – за екзотичната информация. :)


~~~


„Преди време четох за един човек, който вярвал че е безсмъртен и застанал пред влак, за да го докаже. В консенсусната реалност е бил размазан. Това винаги ме е ‘глождело’ ‘досега’.

Тъй като всички реалности съществуват, то има и такава, в която той е спрял влака. Защото е можел да си го представи. Това е т.н. квантово безсмъртие. Този човек вече е в реалност, в която консенсусната реалност допуска това за естествено. Така че ако реша да скоча от небостъргач, ключа да се прехвърлиш в реалност, в която гравитацията не е всеобща е описан в „Пътеводител на галактическия стопаджия”. Цитирам:

„И внезапно той отново се препъна и беше запокитен напред от значителния си импулс. Но точно в този момент, когато трябваше да се удари в земята учудващо силно, той видя една малка морскосиня чанта, която лежеше директно пред него, а той знаеше, че я беше изгубил в системата за получаване на багаж на Атинското летище преди някакви си десет години по личната му скала за време, и за свое удивление той напълно пропусна земята и се понесе във въздуха с пеещо съзнание.

Той правеше следното нещо: летеше. Озърна се изумен около себе си, но нямаше съмнение, че правеше точно това. Никаква част от него не докосваше земята и никаква част от него не я достигаше. Той просто се носеше във въздуха, а около него фучаха балвани.

Сега обаче той можеше да направи нещо, за да ги избегне. Примигвайки без усилия, той се издигна във въздуха, и сега балваните пресичаха празното пространство между него и земята.

Той погледна надолу с напрегнато любопитство. От земята до него сега имаше тридесет фута празен въздух, празен, ако не броите балваните, които обаче не стояха за дълго в него, а скачаха надолу в желязната хватка на закона за гравитацията, който като че ли внезапно беше дал отсрочка на Артър.

Почти веднага му хрумна с инстинктивна точност, че не трябва да мисли за него и че ако го направи, законът за гравитацията внезапно бързо ще погледне в неговата посока и да реши да узнае какво по дяволите си мисли че прави той там горе, и внезапно да изгуби всичко.”

Красиво описание на съзнание с изключен ум.
В другата СЪЩЕСТВУВАЩА реалност пребивават съзнания, които допускат реалността на подобна възможност (умът не е определящ в тази реалност), в реалността в която се размазвам остават съзнанията недопускащи тази възможност.

А за теоретичния шанс да се докоснеш до мултивселените – „Теоретично” Е дефиниция, докато има дефиниция това няма да се случи. Същото е и разликата между наблюдател и Наблюдател. Едно и също нещо, което ума фрагментира за да го разбере.

Това и да го напища във форум не може да се разбере.”


~~~


Преди време четох за един човек, който вярвал че е безсмъртен и застанал пред влак, за да го докаже. В консенсусната реалност е бил размазан. Това винаги ме е ‘глождело’ ‘досега’.

Тази тема ме е глождила и мен. Препъни камък е за Съзнание като моето – имащо едновеменно и субективни и неописуеми преживявания, стремящо се и към обективни/консенсуални с другите!

В другата СЪЩЕСТВУВАЩА реалност пребивават съзнания, които допускат реалността на подобна възможност (умът не е определящ в тази реалност), в реалността в която се размазвам остават съзнанията недопускащи тази възможност.

Благодаря ти! Разбрах Безценния Ключ в коментара ти, който директно ще отиде в темата за Мандела ефекта! :))))

Видя ли, че има смисъл от споделяне? :))))


~~~


„101”

~~~

За да разберете отговора му „101”, прилагам следната кореспонденция, която едновременно се случваше в друг поток от писма:

„Писането в блог се характеризира с общуване само между двама човека – този който пише и този който чете. Общуване one on one. Това може да се представи като 1 0 1, тоест активирана 11. Портал към „по-висши” смисли. Това е и смисъла за общуване между двама човека, когато се намеси трети, преход не може да се осъществи. Затова и всяка форма на творчество е общение между „създателя” и „съзерцателя”. И постоянно изникват нови смисли, които дори автора не знае че е вкарал в произведението си, символ на портала, който се отваря и за двамата.


~~~


Хубави размисли! :) От друга перспектива – аз може да си пиша във форум, вече бидейки цялостен и споделяйки опита си, помагайки и отваряйки врати на да речем 101 човека. Гледай какво става в такъв случай (one on one hundred and one):

1 0 1 0 1

:D Така че си зависи от Съзнанията, участващи във Форума/Платформата. Същото е и при Гроздовете. Ако всички са зрели и не си пречат – растежът е по-бърз, многопластов и красиво преживяване за всички ... :)


~~~


„Всъшност искаш да опишеш архетипа зад 1001 (1001 стоки – често срещано). Тоест двоен портал, двойно активирана 11. Обаче тук се просмуква и възможност за дуалност в лицето на двете нули.

[b]От друга страна 101 = 1001
hundred and one може да е 101
hundred and one може да е и 100 and 1 = 1001. [/b]
Виж поезията в която две концепции се съдържат в едно и също нещо!”~~~


Поздравления за този пример! :)))


~~~


Съвсем „случайно” линка на темата е 2349. Съдържа в себе си числото 23 (трансформиране на Съзнанието в резултат на надскачането на дуалната платформа – 2 x 11 = 22), 49 е 13, свързано с паралелните вселени, а и самите 4 и 9 означават всички възможни/паралелни тесерактни реалности – завършеното Мироздание. Общата вибрация е 2 + 3 + 4 + 9 = 18 / 9. Завършването на един цикъл от преживявания. :) Поздравления на крачоченце – че дръзна да пише публично за тази тема. Таймингът е/беше точен. :)


~~~


Следват параграфи, описващи случващото се с мен в първите два месеца на 2017:

Имах няколко осъзнати преживявания в по-горните нива на Мирозданието покрай Инедиите ми. В едно от тях бях едновременно съзнателен за друг мой паралелен Аз, който ставаше от сън в старата ми къща, а в същото време бях съзнателен за сегашния Аз (пишещ текста в тази реалност), но лежейки все още на леглото, събуждайки се от сън също. :) Новото в случая беше, че бях съзнателен за повече паралелни Аз едновременно, а не последователно, както ще опиша в бъдещата тема. Във вече познатите преживявания/случаи аз-тук (писателят) преживявам и помагам на паралелните си Аз, докато спя. :)

Второ епично преживяване беше отново на тема паралелни реалности, като толкова бях потънал в действията и сюжета в другата реалност, че като се събудих ми трябваше време да осъзная къде се намирам. :D Това ми се случва за втори или трети път, като сигурно е минало година от последния такъв феномен. Умът направо блокира за няколко секунди/минути. :)

Третото епично преживяване, което ме остави в дълбоко и изумено състояние през целия ден, случило се преди няма и две седмици, е следното:
бях в Тъмното пространство (разбирайте минимум в пета плътност или трети сектор), където променях тесерактните тунели за себе си, т.е. избирах алтернативна реалност на моята, в която се потопих ... и се събудих в сегашното си тяло, а през целия ден ме държеше това състояние на удивление и почуда. Всичко изглежда(ше) добре познато старо, но в същото време забелязвам положителни промени в хората около мен. Много беше странно в първите дни. Да, възможно е причината да е в любовта и добрите ми пожелания всеки ден (които неведнъж са материализирали в чуждите реалности красиви преживявания), и/или синхронично те да са осъзнали свои незрели и неадекватни мисловни модели и постъпки чрез себеанализ и интуиция, трансформирайки се в още по-красиви и мъдри същества.
И в двата случая е интересно, приятно и полезно за мен. :)
§


No comments:

Post a Comment