2017/03/13

Студено-горещи душове

Ако търсите безплатен и ефективен начин да се отървете от вируси, хронични болести, тежки метали или бавен метаболизъм (или просто желаете да увеличите арсенала си от инструменти, които ще Ви помогнат да останете физически и психически здрави в болното и замърсено общество) – тази тема е за Вас. :) Това не е реклама от WS Teleshop (макар да звучи така) и аз не съм емблематичния Horst Fuchs, а брадясалият Ключар с малък ... блог. :D


Физическо ниво:

„Чувствам прилив на енергия, чувствам се здрава и най-нелогичното и странно за мен нещо беше, че ми мина хроничен синузит!!!”

Всъщност всичко си е напълно логично. :) Ще отделя от времето си за теб и другите читатели, за да поясня какво имам предвид:

Лимфната система е ключовият фактор по време на студените душове! Човешкият организъм има средно 5-6 литра кръв, а лимфната система я циркулира цялата за едно денонощие 3-4 пъти! Лимфната система придвижва също така отпадъчните и неизползваеми вещества, както и мъртвите клетки. Създава и два вида лимфоцити:
·         ‘B-клетките се създават в костния мозък и са отговорни за създаването на антитела. Веднъж справили се с проблемните вещества организмът запомня информацията и всеки следващ път (срещайки познатите вредители за организма) ще се справя все по-бързо и ефективно.
·         Т-клетките се създават в тимуса, помагат на B-клетките в създаването на антитела и едновременно с това имат функцията да разпознават всякакви клетки, чужди за организма. Също така те помагат на нормалните клетки, заразени с някакъв вирус.

Сега разбирате как проблем в тази система оказва влияние на целия организъм. И обратното: една здрава, функционираща и движеща се лимфна система е способна да се справи с всичко изброено в първото изречение, но не и с последното от темата. :) Студеният душ активизира лимфната система и всеки може да го почувства.


~~~


С практиката ще се убедите, че лимфната, кръвоносната и нервната система са тясно свързани. Влияейки на едната, можете да въздействате на другите. Например, ако тренирате чрез медитация задвижване на течностите на тялото Ви, Вие ще повлияете и на нервната система, която ще въздейства на определени органи, които от своя страна ще възпроизведат (хормони на) щастие (благотворна енергия).
В друг случай, когато изведнъж/рязко се ядосате или уплашите, е възможно да повлияете негативно на циркулацията на кръвта, като в най-тежкия случай се стига до инфаркт или инсулт.

Ще рече, че церебрално-гръбначната течност има ЖИЗНЕНОВАЖНА функция при мозъчния кръвоносен поток.”(цитат на Форум)

Съгласен съм. В много от източните практики се набляга на изкачването на енергията по гръбначния стълб. Спящата енергия-змия Кундалини всъщност е символ за био-електричеството по време на стимулирането на тази течност (според мен):Личен опит:

През лятото на 2014 ми беше хрумнало да пробвам студени душове, макар цял живот да съм карал на горещи. Като си доказах че мога спрях след един месец практика, но през лятото на 2015 отново започнах. :) Аз обаче исках директно на студено да минавам, без първо да използвам топлата вода. Затова първите 7 дни протекоха по интересен начин: започвах с най-долната част на краката, движейки се малко по малко нагоре по тялото. Докато частта, която минавам със студена вода не се чувства комфортно – не преминавам нагоре. Бяха нужни 3 дни, за да смъкна времето за краката от няколко минути до 30 секунди. Т.е. на четвъртия ден само за 30 секунди можех да минавам краката си със студена вода без никакъв дискомфорт. Работих тези дни (със студена вода) само върху краката и ръцете. След това продължих с коремната област и гръбначния стълб. По-нататък включих белите дробове и накрая главата. Реших да започна лятото, защото температурата извън студената вода няма да създава излишен дискомфорт на тялото ми. :) Когато човек приключи със студения душ е мноооого приятно усещането, като си сложи хавлията. За първи път тя е по-топлата, а не тялото Ви. :)

Ин участъците от тялото са по-чувствителни към студената вода или например боравенето с тежести. Такива области са например вътрешната (задната) страна на бедрата, която е хубаво да масажирате, съкращавате и разтягате, защото седейки на стол или легло през по-голямата част от денонощието тази част у хората остава нетренирана и закърнява лимфните възли и производството на кръв и стволови клетки. Аналогично при ръцете, така че в тези две области е нормално като минавате със студена вода да са по-чувствителни, както и ако тренирате мускулите в началото те да са по-слаби и неиздръжливи. Стомахът също е такава зона, както и между ребрата на белите дробове. Винаги е забавно като минавам през последните. :)

За седем дни вече можех за минута да минавам цялото си тяло със студена вода, част по част, след което се гмурках под душа цялостно.

След два месеца бях решил да пробвам контрастните душове – първо си се къпя със студена вода, после минавам няколко минути на гореща, след това пак на студена, пак на гореща и завършвам със студена. Брей, че диво! :))) Харесва ми и ще се завърна към тях. Последните две седмици малко съм се поразлигавил с горещата вода, но забелязах, че веднъж тренирано тялото много бързо се приспособява към стария режим само на студена вода – отново за по-малко от минута минавам през всички части поотделно, а тези 3 дни директно си пуснах студена вода и минах цялостно под душа (а не част по част първо).

Според мен 5-10 минути всеки ден само на студена вода са достатъчни. Не съм прекалявал, че да стигам както Форум до настинка. А ако ще се прави миксове от студено и горещо, никаква идея колко минути може да продължите. 20-30 или 1 час. :D Тези дни се връщам към миксовете от студено-горещо и така ще го карам цяла зима. Догодина, живот и здраве, ако има някакви негативни или още по-интересни и положителни открития – ще пиша по темата. Успех на останалите ентусиасти и изследователи! :)


Коментар от март 2016:

От няколко месеца пък започвам гордо със сърцето и гърдите, след което ребрата и краката, обръщам се и от краката нагоре и гръбначния стълб. Накрая включвам и главата към цялото тяло. :) (Понякога тръгвам с главата напред, но това не е за начинаещи. :D) Продължавам си с миксове от гореща и студена вода, като лично се радвам, че при минус 15 градуса успявах да започвам със студена вода. :))) Да, не беше много като продължителност, защото ги сменям, но си е лично постижение. Имаше само два ‘негативни’ случая за тялото ми: бях настинал веднъж и имах разтройство (2 пъти за един ден), а при втория случай ме заболяха венците на някои зъби, защото уцелих един меридиан със студената вода по главицата си (по която на всичкото отгоре нямаше много коса), вследствие на което няколко дни ме боляха корените на тези зъби и гледах да не хапвам на тази страна. Бъдете много внимателни с кратунката си – особено при под 0 градуса и ако позволите на водата да мине през защитния слой от косми. :)

И забелязах следното изключително важно нещо, Форум, но първо да те цитирам:

„Психиката крещи наум, защото не й остава друго. Започва да извира вътрешен диалог, да летят картини от въображението, да прехвърчат мисли. Целият ми свят се разпада.”

Всичко, което е останало в аурата ти неосъзнато – примерно думи от други Съзнания, които не си уловил в мига на изпращането им към теб (псувни, закани, коментари), изплува на повърхността. Така че не си сам в това изживяване и наистина аурата се заздравява чрез студените душове. :)

На архетипно ниво дори имаме действието ‘измиване с вода’, което означава излекуване, обновяване и презареждане.

„И тогава ми просветна: поносимостта на студ зависи от това колко енергия има в мускулите. Когато човек трепери, тогава мускулите симулират дейност, за да повдигнат телесната температура в отговор на студа.
А моите мускули са изтощени отвъд предела, в който могат да треперят! И точно това съм усетил в онзи момент, когато студът ме надви. Така че поносимостта на студ е директно пропорционална на силата в мускулите, или ПОНЕ има силна и директна връзка.”

Интересно наблюдение! Това според мен обяснява и защо ако съм правил някакви силови упражнения, но спазвайки принципите на Цацулкин (да се чувстваш силен и здрав след тях, а не да правиш много серии с много повтаряния, до пълно изтощение) физически тялото влиза без проблеми в студения душ. Не, не защото телесната температура се е повишила, но защото мускулите по-лесно влизат в режим да работят под стреса от студената вода, ти вече си правил упражнения и те са активни, но не си минал този праг на изтощение. :)

Съвсем различно е когато например факторът топлина доминира (ако първо започваш с гореща вода, а след това преминеш на студена). Мускулите са хванати неподготвени и са отпуснати и самото преживяване е различно. Така че (пак казвам) не температурата на тялото е важна, а състоянието на мускулите преди сблъсъка със студения душ. :) Това е относно физическата страна на процеса, а за психическата споменах в началото – чужди мисъл форми или твои мисъл форми изплуват, спирайки желанието да направиш крачката.

И отново да се повторя от предходен коментар: студеният душ (особено ако се отпускате, потапяте навътре и не правите изометричен стречинг) подобрява съюза между Съзнанието и тялото – когато и двете са чисти, ще можете да се свързвате с всеки свой орган, както и да управлявате с мисълта си течностите или кислорода в тялото Ви. :) Което освен радост и здраве (активизиране на лимфната, кръвоносната и нервната система и церебрално-гръбначната течност), ще развие и други ваши умения и способности, стига да ги подхранвате и проявявате извън душа. Ще отключи и достъпа Ви до нов тип преживявания в будно и сънно състояние.


Коментар от септември 2016:

Продължавам си с миксовете от студено-горещи душове и въобще няма и да спирам. :))) Както обикновено – никакви боледувания от страна на Ключарчето, но пък да взема да отбележа публично нещо важно: всеки път, когато гадовете пръскат с кемтрейлс и през прозореца си отворен уловя с вдишването си даден вирус, следва или болка в гърлото и отшумяване, или направо стига до милото ми дантиенче, придружено с известни спазми и разстройство 2 пъти в рамките на 1 ден, след което съм свеж и нищо ми няма. Това се случва не повече от 3 пъти в рамките на една година.


Настоящ коментар, март 2017:

Бях решил да си дам почивка последните 2 месеца от миксовете и да се къпя с гореща вода. Завършвах единствено със студена вода душовете си. През последната си пет-дневна Инедия (направена преди седмица и половина) организмът трябваше да изчисти целия метален букет от чемтрейлса последния месец, складиран в белите ми дробове. Тогава ми хрумна интуитивно, че е крайно време да започна отново с микса от студени-горещи душове. Нямаше проблеми за калената ми воля (и тяло, като изключим някакви леки неколкосекундни тръпки в началото) да започвам отново със студена вода. И се стигна до много интересно прозрение-преживяване, което се разгръща синхронично покрай инедиите ми и описанията на Фигуера.

Основният крайъгълен камък бих нарекъл ..... потенциалната разлика (налягането) в церебрално-гръбначната течност (и цялото тяло). Докато си правих първия ми студен душ след тези два месеца почивка (но пък наситени с мини инедии) почувствах едно специфично потъване навътре. Случвало ми се е само по време на дълбока медитация или преход от сън към будно състояние да преживея това, но този път бях с една идея по-наблюдателен и осъзнах кой е причината – движението на течността. Започнах и все още съм в начален експериментален етап (давам си 3 месеца време преди да напиша повече по темата, съвпадаща като период с евентуална трета част от Инеядските ми преживявания) – занимаващ се с тази течност през по-голямата част от деня си. Очевидно имам предвид подхранването и движението й извън душовете. Когато правя душовете в някои случаи наблюдавам тялото, в други активно аз поемам руля. Читателите ми знаят, че имам опит с това ... всъщност всеки, който се занимава дали с медитации (каквото и да влагате в този термин), дали с различни упражнения или инедии – е подобрил усещането и умението за управление на процеси в тялото си.


Веднага изчезна усещането за тежки метали в дробовете, както и всякакви мускулни трески и схващания. Вече не пропускам ден с физически тренировки и микс от студено-горещи душове (минимум 1 на ден, с продължителност общо 5-10 минути). Мисля да увеличавам и двете. :)

Както ще споделя в бъдещата си тема за Инедията – не можем да сме обективни до момента, в който тялото не е възстановено напълно. Имам предвид момента, в който вече няма тежки метали, токсини, органи за възстановяване и прочие. Едва когато всичко това се реши, едва тогава съм пред-убеден оптимистично, че ще започнат да се случват чудесата с ендокринната система (чиито проблясъци аз ги виждам след няколко инедии). Човек не бива да бърза да гони резултати, нито пък да има користни цели.

Всъщност, когато намеренията са добри (първо трябва сами да осъзнаете и преживеете какво наистина означава Добро), когато отношението, действията, емоциите, чувствата, качествата и уменията са добри – всичко е възможно да се случи! Няма неличим болест или нерешаващ се проблем. :)

Когато се трудите върху по-фините енергийни центрове или течностите на тялото си, трябва и Вие да сте нежен, внимателен и добронамерен. Всичко останало ще доведе до болки, болести и евентуално смърт. Не можете да използвате груби и незрели методи, когато се трудите върху горната част от тялото си. За пореден път забелязах отражение на процес, който е факт в по-горните плътности. :)

Успех на всички, поели по този път! Възстановете здравето и психиката си, трансформирайте се в по-добри хора и бъдете щастливи! От Вас зависи! :)§

No comments:

Post a Comment