2017/06/25

Sense8 [Субтитри]

(18.07 => всички серии)

Линк за субтитри

[Благодаря на SnowWhite и Fountain за 6, 7 и 9 епизод
Можете да намерите файловете и в subsunacs]

Привет на всички! :) След като бях потресен от българското бездействие и въпреки оставащите ми делови ангажименти, се заех на 23 юни с превода на шедьовъра Sense8.
Разбирам от една страна желанието на преводачите техният труд да се цени (в това число и материално), но когато става дума за Велики дела, егото трябва да отстъпи. Беше ми трудно да повярвам, че два месеца никой освен denis не се наемаше с превод, а в същото време излизат какви ли не Холивудски бози, които се сдобиват с български букви за часове.


Сериалът Sense8 си заслужава отделна тема-анализ*, защото предоставя на аудиторията както множество аналогии, така и буквални истини за определени механизми и събития в Мирозданието. Самият аз имах 2 месеца преди да разбера за съществуването и седмица след самото излъчване на първия сезон екзотични преживяване тип сенсейт. Не знаех какво се случва тогава, но след като прочетох темата на приятеля-изследовател и изгледах пилотния сезон на един дъх, започнах да подреждам голямата картинка. Сериалът и желанието ми да дълбая по темата подействаха като мощен резонатор, отключвайки още и още преживявания със Съзнания от личния ми и общия клъстер в будно и сънно състояние. Красота определено ...

* Някой ден, живот и здраве, ще пиша повече. :)

Линкът в началото ще обновявам, когато съм готов с новите епизоди. Реално първите четири + бонус коледния епизод са превеждани от други хора. Моето дело като преводач започва от пети епизод и ще завърши до края. :) За да следите дали съм добавил нови субтитри, променяйки линка за сваляне – просто вижте първия ред на темата, който ще показва датата на последното обновление и номера на последния преведен епизод.
Торентът, за който са предвидени субтитрите (макар че вече почти всеки плеър позволява да ги синхронизирате), е този (WebRip, x265).


Насладете се, Любознателни изследователи! :)Имах една мечта,
в която всичкото време спира.
И животът бе като комета,
падаща от небето.

Аз се събудих толкова уплашена
при изгрева… о, колко е чист.
Колко безценно е времето,
което имаме тук.

[Рефрен:]
Не сме ли достатъчно мъдри
да дадем най-доброто от себе си?
Определено сме много светли/умни,
надминавайки звездите,
но човешкият вид се изгубва
в намирането на пътя си.
И ние имаме шанс
да направим разлика
до сетния си дъх…

И ти можеш да се молиш на Бог
или да наречеш това Съдба,
но аз мисля, че ние само крием
всичко това, което можем да бъдем.

[Рефрен:]

Всичко, за което питам, е:
Какво правим тук?
Само убиваме времето си ли?
Просто живеейки година за година
в този голям свят?

Никой друг не може да изиграе нашата роля.
Не е ли време просто да се събудим
и да дадем всичко от себе си?

[Рефрен:]

И ние имаме шанс
да направим разлика
до сетния си дъх (х2)
§

3 comments:

  1. Сезон 2 = Meh.Потърси ''The Speed of Thought'', който е бюджетен филм правен с доста малък бюджет, но е 1000 пъти по-стойностен.

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти :)

    ReplyDelete