2017/09/11

Истинските Дървета (част II)В настоящата част ще намерите референции към древните митологии, литературата и киното, подсказващи (или доста буквално описващи) ключовата роля и функции на силициевите Дръвчетата в миналото. Всеки е добре дошъл да дава още такива примери. :)


Last Update => 20:42!


~~~

Mindy Lindy:

Загрявка в началото – малко американски фолклор. Представям „мистър” Пол Бъниън, който, оказва се е гигантски дървосекач. Ето две само изображения, които предлагам да се разгледат в контекста на предната част:Между другото, същият преследваше един от основните персонажи в „ТО” и искаше да му причини… не непременно щастие (единадесета глава „Пешеходни екскурзии”).

Нека продължим със съвременната ‘митология’ – филмите. :)


Филмът е направен по книгата на основателя на сциентоложката църква (как пък няма един случаен от тези), тотално охулен и разбит от критиката, наречен „най-лошият филм на всички времена”. Действително не блести с особени качества, като се изключат подсказките в сюжета, с които може и сами да се запознаете… едни едрогабаритни и недружелюбни извънземни си копаят руда (уран, златои кой знае какво още) тъдява. :р


 Спомнихте ли си тези симпатяги:


Показани са гигантските дръвчета и като дом за обитателите на гората:


За филма може много да се каже, но знаехте ли за книга, според която Толкин е имал тайно знание за древната история на Земята и произведението му е базирано на него? Още любопитни неща във въпросното четиво – съществуващи археологични и исторически доказателства, открити в днешен Ирак (Шумер и Вавилон), Гърция и Финландия, подкрепящи позицията, че не става дума за „фентъзи”. :) Някой ден ще я прочета, а ето я и нея – Quest for Middle Earth”. Тъкмо ще разбера тайната на Светия Граал, Рен Льо Шато и рицарите тамплиери в комплект. :) (или можем да се надяваме :) ) Но пък от следното интервю на автора става ясно, че смята елфите за демиурзи!

Сещате ли се какво направи Саруман преди да започне инвазията си?Отряза дърветата и започна да прави каменни кариери на мястото им, в които създаваше своите войници-хибриди…

(19-33:00)

През 1977 година излиза филма на Спилбърг „Близки срещи от третия вид” с обложка, на която извънземните кацат на дънера на Дръвчето. И макар във филма да се повтаря много пъти, че това е планина за среща, вече знаете, че това не е така:


Обърнете внимание и на това интро от енигматичния :) и емблематичен сериал Westworld:


Забелязахте ли и ‘пънчето’ на 0:27, 0:45, 1:18… все гледани през зеница на човешко око, които съвсем случайно са вмъкнати за кратко, а сега вече „се набиват на очи”. :)

Може би ще изгледате (отново) епизод 4:


Едно към едно, скрито на „открито” :)

Не мога да не спомена и „Аватар”:


С това краткия кино-преглед приключи. :)

Като материал за размисъл и своеобразна прелюдия към част три (където Key Giver ще се развихри :) ) може да видите епизод 6, сезон 1 от сериала Stargate SG-1.  Следват подбрани моменти:От същия сериал са и интересните (кристални) тунели на Ток’Ра:Ring a bell? ;)


~~~

Key Giver:

Всеки ученик, изследващ фолклора и церемониите на ирокезите ще забележи колко често са споменавани и почитани свещени/символични дървета. Самите вождове съзнателно (когато са сключвали съюзи за временно примирие) са говорили за засаждането на дърво, чиято височина ще стигне Слънцето, а клоните ще се разпрострат надалеч, приютявайки ги, живеейки в хармония, без да има посегателства.

Индианското племе Виандоти разказват, че преди сътворението на ниския/земния свят съществувал горен/небесен свят, ръководен от „големия вожд”, чиято дъщеря по някое време се разболяла, а той й казал да изкопае диво ябълково дърво, в чиито корени ще намери лек.

Според племето Сенека Земята е била заобиколена от много вода. Над нея се извисявал въздуха, без никакви знаци за нещо солидно, обитаващо го. Но един ден се появил огромен остров, реещ се в небето, на когото имало човекоподобни същества, а в центъра огромно дърво. На клоните му цъфтели цветя и плодове през цялата година. Населяващите обичали аромата на цветята и вкуса на плодовете. Веднъж на вожда му хрумнала идея да издърпа нагоре Дървото. Бил извикан Великия Вожд, който след премахването на Дървото наблюдавал дирята му – огромна яма.

Историята продължава със споменаването на Небесната Майка, която била избутана през дупката от небето и паднала на крилете на водни птици, която я поставили на гърба на костенурка. След раждането на близнаци (Светлият и Жабешкият/Тъмният), Светлият от тях (познат като Добронамерения), забелязал, че няма светлина и затова създал дървото на светлината. То било огромно, като на върха си имало светлинно кълбо и на него също пониквали цветя. По това време Слънцето не било създадено. Докато Добронамереният експериментирал със Земята, той направил нов вид светлина (Gaa-gwaa*) и я закачил за гърлото на същество, давайки му нареждания всеки ден да бъде на небето. След това се казва в мита, че е изкопал дървото на светлината, вглеждайки се във водата (сред която корена на дървото растял) и виждайки отражението си, решил да създаде мъжа и жената.

Централното дърво се намира и в митологията на индианците Delaware. Според тях всички неща са сътворени от костенурка. На центъра на гърба й се намира гигантско дърво, на чиито клони хора били отглеждани.

Според хората от племето Сенека световното Дърво имало клони, достигащи небесата, и коренова система, пронизваща водата на долния свят.

Дърветата присъстват и в декоративното изкуство на индианските племена. Например при ирокезите и хуроните можем да видим следните изображения:
(Бел. прев: Нима не ни разказват история тази поредица от изображения? Първо е нямало Слънце, дори гигантски Дървета, но впоследствие се появили последните. Запомнете за в бъдеще мотива черно Слънце, унищожаващо Дърветата, и последвалото създаване на иглолистните дървета. Уникален ключ, оставен от ирокезите! Прозира мотивът за изкуствено създаденото/доведеното Слънце (дали от предания или религии, или например плочи като тези), а от там и създаването на живот, базиран на въглерод. Ако учените от изследването, което посочих в първа част, са прави и разрастването на популацията от иглолистни дървета и васкуларни растения е причината за намаляването на акумулацията на силиций от тогавашната (базирани на силиций) флора – горните изображения описват автентично случилото се.

Въпреки това остават за декодиране последните две изображения, които може и да са свързани с бъдещето, защото виждаме отново появата на големите Дръвчета, но едва след като Слънцето напусне атмосферата за пореден път. Ако не сте забравили и без това умопомрачителното клипче от темата ми за Слънцето, в момента то се намира в тропосферата, а не в космоса.)


(Бел. прев: Първото изображение представлява шаблон, който често присъства в декорацията на ирокезите (в това число и на дрехите им), изобразяващ небесното дърво. Второто е серия от небесни куполи, разпростиращи се над повърхността на Земята. На следващото изображение са нарисувани дървета според символизма на ирокезите. Научени сме да ги наричаме планини. На последното изображение виждаме по едно Слънце за всяка сфера. На някои от тях се намира централно Дърво, на други не.

Макар че са били неспособни наистина да видят до къде се разпростира дървото, което погрешно (?) е изобразявано отвъд атмосферата на Земята оставаме с впечатлението, че Дърветата наистина са били мнооого високи, щом дори самото Слънце е било скривано от листата им. Гледайки изображение a), както и следващата бродерия няма как да не се сетим за древна Гърция и йонийския стил:Още по-странното е, че същият шаблон присъства на друг континент – при шумерите и плочата с донесеното Слънце, която Ви казах да погледнете:


Можете да видите под самото Слънце отново символа за централното Дърво! :) Намотките се намират и на колоните, които въобще няма да се учудя, ако са изпълнявали и ролята на трансформатор:


Дори самото Слънце е изобразено подобно на картата Таро – с два вида лъчи (Ин-Ян), отново синхромистично свързани с електромагнетизма и живота. А последното ме подсеща да напиша, че освен като символ на небесното Дърво ирокезите са използвали двете намотки и в смисъла на живот/светлина или смърт/сън, в зависимост от ориентацията им. Която най-лесно можете да си я представите чрез огледалните числа 6 и 9, както и обратната и по часовниковата стрелка. Затова казвам, че всички те (заедно с електромагнетизма) са под шапката на Ин-Ян архетипа.

Плочата е толкова многопластова, че дори може да се интерпретира през библейската перспектива за идването на Спасителя, а тримата юнаци са тримата влъхви. :)

* Думата Gaa-gwaa (създадената от извънземния бог „светлина”) е в някаква степен лексикографски свързана с гаввах – специфично излъчване от човека, продукт на емоциите му гняв и най-вече страдание, което изпълва с енергия и сили демоничните същества от другия свят. Най-важна за демоните е онази вариация на енергията, която се получава когато едно физическо тяло кърви – в първите минути радиацията е много силна и притежава специфичната сила на стопанина си.)


Завършвам индианската част от темата с бродерии съответно на племето хурони и сенека. Виждате отново запазен мотива за огромно Дърво, завършващо с листа от цветя.~~~

Ако анализираме ведическата култура, ще открием същите послания – наличието на огромни Дървета в миналото, служещи като дом, покриващи Земята, хранещи обитателите си и асоциирани с обитаващите ги богове или техни помощници:

SB 5.16.12: Прави като флагщоци, по върховете на тези планини, се извисяват мангово дърво, розово ябълково дърво, кадамбово и баняново дърво. Тези дървета притежаваш ширина 100 йоджана (~1300км) и дължина 1 100 йоджана (14 300км!). Клоните им се разпростират в радиус от 1 100 йоджана.

SB 5.16.16: На ниските склонове на планината Мандара има манго дърво, наречено Девакута. Високо е 1 100 йоджана. Манготата, големи като върховете на планини, притежават сладък нектар, стичащ се от върха им, за наслада на жителите на небето.

SB 5.16.19: Подобни са и плодовете на дървото Джамбу, пълни с пулп и малки семена, които се чупят, когато падат от такава огромна височина. Тези плодове са с размера на слонове, а стичащият се сок образува река (Джамбу нади) с дължина 10 000 йоджана.

SB 5.16.22: Голямото дърво Махакадамба е много почитано, защото от хралупите му текат пет реки от мед, които безспирно се спускат от върха на планината Супарсва.

SB 5.16.25: Жителите на материалния свят, които се наслаждавали на продукцията на тези течащи реки, са нямали бръчки на телата си или сиви коси. Те никога не чувствали умора, потта им не миришела лошо. Те не били измъчвани от старост, болест или ненавременна смърт. Те не страдали от настинка или горещина, нито пък телата им губили блясъка си. Те всички живеели щастливо, без притеснения, до смъртта им.

(Бел. прев: Четейки това веднага се сетих за древногръцкия аналог – амброзията и нектара. Излиза за пореден път, че боговете въобще не са толкова велики, колкото сме накарани да вярваме, отнемем ли им достъпа до субстанции (получавани от хора или природа), а и технологии (които в повечето случаи са крадени/чужди и се ползват наготово, с евентуално малки промени по софтуера).)

Според джайнизма времето няма начало, вечно и циклично е. Забележете как колкото по-високи са били дръвчетата, съответно са били и хората, а продължителността на живота им е била по-голяма, защото са живеели хармонично с природата:
~~~

Ще копирам част от този коментар на Мила:

„Според древноиндийски знания планините на Земята се раждат, растат, стареят и се разрушават. Подобно на растенията те имат коренова система на размножаване на планетата. Геологическата наука е запозната с този процес. Има млади – растящи, и стари – разрушаващи се планини. Те притежават своя вътрешна „генна” структура и система на жизнена дейност, включваща циркулация на енергията и течностите в различни потоци и процеси на тяхното взаимодействие и преобразуване.

Планините приличат на биологичен обект, чийто живот се изчислява на хилядолетия и милиони години. Това може да се види на аерокосмическите фотоснимки като система на разположение и разрастване на планините. Може да се предположи, че в планините в техните корени могат да се образуват и отлагат различни продукти на тяхната жизнена дейност, ценни и за човека, включително амброзия и нектар.

Човечеството променя своя начин на хранене с цикъл около 5000 години (понякога 2,5 хил.). Хората употребявали в значително количество минерална храна в съчетание с растителна. Минералите, които имат голяма продължителност на живот, използвани за храна, оказвали своето положително влияние върху продължителността на живота на човека.”

Останалата част от коментара + следващия на форум за кристала се връзват с моите тези, които ще разкрия в следващата част. Хубаво е, когато различни изследователи успоредно достигат до еднакви съждения, изминавайки различен път. :) ~~~

Няма как да забравим и Централното Дърво в Скандинавската митология Идграсил, свързващо деветте свята:


Ясеновото дърво Идграсил, 1886, Friedrich Wilhelm Heine

(Бел.прев: Ясенът е андрогинно дърво!)


(Бел. прев: Виждате една прекрасна илюстрация, в която са закодирани специфични Ключета, свързани със змиите и драконите – тема, която изследваме с огромен интерес с Mindy Lindy. Някой ден, в бъдещето, определено ще се посвети специална тема за тези велики Създания (визирам драконите, а не змиите :) ). Ще споделя декодираните ключета в част III, защото там ще имате възможност да разберете в дълбочина архетипа за Дървото и едновременно с това тук няма да се разводни текста.)


~~~

В митологията на северните народи дървото се свързва с понятието съзнание. Думата друиди (хората на дърветата), означава хора, които имат съзнание, от индо-европейската дума wid (мъдрост).


(Бел.прев: Проверих в любимия си сайт и наистина има такава връзка. Което ме подсеща, че лексикографският анализ на онези споменати думи в края на първа част ще го направя в част III. Нека си остане тук само митологията. :) )

~~~

Дори в преправяната многократно Библия можем да видим текстове, описващи наличието на огромни Дървета и гиганти:

„Огромните нефилими бродеха по земята през онези дни; дори след това, когато синовете на Господа се съвкупяваха с дъщерите на човечеството, се раждаха мъже, които бяха мощни и славни.” (Genesis 6:4)

„Дървото растеше и бе здраво, а върхът му стигаше до небесата, и бе видимо до края на цялата земя.” (Daniel 4:11)

„Погледнете, Асирия бе кедрово дърво в Ливан – с красиви клони, сянка като гора, много високо, стигащо облаците” (Ezekiel 31:3)

Според Стария Завет Адам е създаден от пръст/глина, които вече би трябвало да свързвате с пясъка – т.е. със силициевия диоксид, остатъчен продукт от каменоломните дейности.

Битие 11:3:

И си казаха един на друг: „Елате, да направим тухли и да ги изпечем в огъня. Тухли употребяваха вместо камъни, а смола употребяваха вместо кал.”

Само че от тук става ясно, че са използвали тухли, защото по онова време не е имало камъни и тухлите са били единствения материал, използван за строене от Нимрод и неговите бунтовници. Колкото до т.нар. смола… или както би трябвало да е по-точния превод – асфалт (bitumen), използван в древността, а и в момента (предимно от нефт), съдържа силиций. Наличието на микроорганизми в океаните и реките в миналото са причината за образуването на нефта (когато се нагреят при 50 градуса целзий и заради налягането под земята). Кремъчните водорасли са сред най-разпространените от фитопланктонните видове! Ако не са те, шансът да сте от хората, които няма да имат достъп до кислород, е около „скромните” 50%.

В миналото са отглеждали тухлите по начина, по който извънземните отглеждат хората. Виждате сами аналогията, защото вече знаете, че материалът е един и същ (в част III ще се доубедите, макар аргументите ми там да не са научни или митологични, а символични, оставащи ме мен лично изумен и без думи). Дори колективното несъзнателно за пореден път ни показва връзката, защото направата на тухлите и хората (brain wash-нати от Системата) са свързани с думи като калъп, матрица, отливка и загряване.

Засега пред мен стои все още неразгадана напълно темата за Съзнанието зад черното масло – дали то, бидейки страничен продукт от силициева форма на живот, има като своя индивидуална цел елиминирането на поробителя си (който, иронично изглежда за момента, че го използва консуматорски в технологиите си…), или просто умишлено е създадено по този брутален начин, за да се храни с всичко живо (което е базирано също на силиций и му е брат по есенция; визирам нас за все още незагряващите :) ). Ако се разгледа символично направата му поне на ниво 3Д – имаме процесите нагряване и налягане на силиция, които могат да се свържат с думи като страдания и тежест. Може да Ви изглежда странно, но факта, че например мога да Ви окажа натиск на физическото тяло, който веднага ще доведе до ваша ответна емоционална болка, би трябвало да Ви накара да се замислите, преди да отричате или омаловажавате изтезанията, които продължават да се извършват върху нас (силициево базираните форми на живот) директно или индиректно.

Знаете, че те имат технология и методи, чрез които могат да възстановяват петрола, така че той никога да не се изчерпи. Отделно, ако го оставят за известно време, самият той (тъй като е източник на живот, точно както Вас) може да се регенерира. Тези, които не притежават вечен живот, се стремят да го отнемат от другите (не подценявайте и философските направления, каращи Ви да умрете и да се откажете от живота; колкото по-рафиниран е инструмента на атака, толкова по-ефективен и незабележим е) или да ги използват колкото се може по-дълго. Така и така заговорих за тези дребни твари (ильоминОти :D), става ли Ви ясно вече с какво изграждат „зидарите” (ma-son-s) своята империя:


Съгласен съм и с твърдението на  Mindy Lindy, провокирано от осъзнаванията покрай разпъването на Исус през новата перспектива за Дръвчетата: „Изключително нагли … дори това е недостатъчна дума. Ехидно се подиграват на всичко красиво и автентично, показвайки ни го пред очите, надменно мислейки си, че са безнаказани и никой нищо не може да им направи.”

Визира самия символизъм, че митологията зад Исус е свързана със страдалческото му разпъване, и то на изкуствено създадените от тях малки дървета, които на всичкото отгоре са отрязани!

В следващата част се пригответе за символична епика, на която изненадващо попадах и декодирах, докато следвах потока, комбинирана алхимично с технологичен текст. Цинични-нецинични (inch by inch, piece by piece), Злото ще яде Дървото … но този път го използвам с обратен на буквалния смисъл. Дървото ще ги шиба мощно и без емпатия! :) Много съм им набрал … по всички възможни категории! Бедна, бедна им е фантазията какво се случва и ще се случи, какви са плановете ми за Мирозданието също. Ако приказката, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, е вярна – осъзнах преди седмици, че аз съм бил в такъв случай много голям човек. :D


§


No comments:

Post a Comment