2018/02/02

Arora / Арора

Време е след месец в режим на неписане, но в почивка и вдъхновение, да се завърна величествено към това заземяващо и значимо дело… (момент първо да си вдигна гащите) :)))

Преди да се потопим в Матрицата с едно различно и по-дълбоко разбиране (ние писателите се цакаме с дълбочината редовно, но поне моите читатели не остават валат :D), трябва да си изтупаме и постелем чистото килимче на измития ни под. Това ще направим, като изгледаме първо прашясалия в сянка филм Virtual Nightmare (2000)’. Той е бил предназначен само за телевизионно излъчване и намирането му онлайн или гледането на кино не са били възможни опции. Направата на субтитри от нулата ще отнеме твърде много време, с което не разполагам, защото не съм „възнесен майстор”, нищо неправещ в 3Д. :) Синхронизацията е най-трудната част, но ако някой намери субтитри на английски, сравнително бързо бих ги превел и качил тук като линк. Можете да си свалите видеото от ютюб чрез сайтове като този или този.
Онези от Вас, които са възрастни и не знаят английски, да не се отчайват, а да пробват следното – да изгледат филма, фокусирайки се върху изображенията и действията, точно както Несъзнателното Ви абсорбира информацията, с разликата, че То разбира и открива многопластовостта на всеки детайл.Нужно ли е да се повтарям както направих в предишната тема с White Christmas, че този шедьовър е задължителен за гледане и го препоръчвам горещо? Аз нямам проблеми да повтарям красиви слова/дела, така че… отделете от живота си 90 минути и няма да съжалявате. Вижте каквото успеете, след това сверете с моя поглед. Обогатяването е неизбежно. Ако е – време е да се превърнете в писатели и да споделяте с другите, а аз да бъда сред читателите Ви. :)


Въведение

Началото започва с посланията: „Арора е сила, Арора е живот. Ще Ви отведе към бъдещето. Тя е това, което пожелаете. Тя е отговора. Арора е всичко. Арора идва.”

на фона на триизмерната реалност (синьо-бяло-червените цветове!), обгръщащи тъмното пространство (Великото Ин, загатнато и от голите тела на жените) и модела на атома (приети на колективно ниво като „градивните частици на реалността” – т.е. символ за Съзнанията ни, сътворяващи всичко).
Хубаво начало, нали? Направо разкриха най-дълбоката перспектива на филма. Мат, още преди да са наредени фигурите. :D Как се играе такава игра?!

Нека се извисим малко, че на тези дълбочини две Съзнания не виреят. Зад целия този символизъм прозира подмолната идея (на циклопите с пирамидата) да бъдем накарани да повярваме и да се съгласим, че Арора е Източникът на всичко, което е (реалностите и съзнанията в тях). Накрая на филма се разбира, че Арора е операционната система, управляваща невронната мрежа, създадена от хората.

Веднага след това ни се показва едно от най-чистите проявления на нашата съзидателна сила (в това число и интуиция, стига да няма талаш от софтуера на тялото или външни/технологични излъчвания, променящи информацията) – сънят. Запознаваме се с главния герой Дейл, който е претърпял „злополука” с колата, която всъщност оказва влияние на мозъка му и отприщва пси способностите и интуицията му (или по-правилното е да се каже, че заглушава частично и спорадично софтуера на тялото, вследствие на което той може да прояви повече от качествата и уменията на Духа си*). Подобно на случката с този смирен човек от народа. :D

* вече разбирам защо и кога това е възможно да се случи, но ще го коментирам в отделна тема, посветена на тялото, давайки все пак шанс на останалите писатели да ме изпреварят. 1 година преднина, започваща сега. :D
Не всяка катастрофа с кола би довела до такъв резултат. Има фактори, които трябва да се вземат предвид. Казвам го, за да не вземе сега целият народ да тръгне да катастрофира с цел „отключване на пси способности”. :D Ето защо има толкова произшествия в България – духът на българите иска да се прояви и Несъзнателното ни го показва по един доста фактологичен/изкристализирал начин. Забавно е как може да се рационализира един такъв процес с похватите на психологията и езотериката, но е опасно тогава, когато някой би повярвал в него.
По-добре да нямате катастрофи, че от това по-ясен и недвусмислен знак от Мирозданието, че сте поели по път, който би ви унищожил – няма. И винаги това се случва на хора с небалансирани и проблемни Ян аспекти, които програмирано си вярват, че вече, бидейки „успешни по дадени категории на матрицата (им)”, всичко е наред в живота им. Добре, че е Дао със своите механизми да ни припомня кога това е така и кога не е. Изненада е за този, който е забравил и не върви по Пътя. :) Което ми напомня за…


Животът на Дейл


С нищо неразличаващ се от този на повечето мъже**. Кариерата консумира повечето от времето и енергията му, а на всичкото отгоре вътрешната му красота и потенциал не се проявяват чрез нея. За останалите му колеги и колежки цикличността вече не е под въпрос, целият този начин на живот е напълно нормален и всяка една промяна е смущаваща, нелепа или нежелана (освен ако не става дума за повишение в йерархията). Воденето на отвъд матрично-битови теми или разглеждането им в дълбочина е невъзможно.
Виждате прекрасно как колегата му не обръща внимание на сънищата, как хората от по-горното ниво на йерархията не ги е грижа за болния му колега, а се интересуват само от пари и власт. Безчовечността и аморалността са показани и в онзи миг, в който шефката ‘сваля’ Дейл, само и само да открадне от него онази вътрешна искра, онзи дар, за който ще стане ясно едва накрая, скъпи читатели. Дарът, който се използва против нас и който хората сами ‘продават’, поддържайки нелепата и паразитна структура.

Във филма ми хареса, че много добре е показана същността  на маркетинга. Никога не съм го харесвал като кариерно направление или проявление в настоящото и следващото ниво, защото всеки разсъждаващ или вече опарил се, разбира покварената му същина. Което за съжаление може да доведе част от изследователите до грешния извод, че всички предлагани реалии/концепции са капани, целящи ограбването Ви в някакъв аспект. Ако премахнем обаче прогнилите ябълки или разберем как се е стигнало до положението им, ще узнаем за онези автентични и непреходни идеали, които са втъкани във всичко, което е, и поддържат структурата му. Намирайки ги, ще виждаме решенията за всяка ситуация и ще знаем от къде идва онзи наш идеализъм, тласкащ ни към велики дела.

Хармонията е естествено състояние. Тя е продукт и в същото време основен мотив на динамичния баланс. Тя движи Ин и Ян. Съзнателното й разбиране и действия биха довели до свобода (от нуждата за поддържането й). :)

** Похват, използван в киното с цел предизвикване на емпатия и евентуален катарзис на гледащия, изживяващ уроците чрез разгръщащия се сюжет.

Ако трябва да използвам вече общо приети концепции (макар че ако се замислим, следващата звучи неадекватно и непълно разбирана от мнозина, но за сметка на това експлоатирана от поп езотериката), от време на време Дейл започва да ‘вижда в енергиен план’ състава на всичко (в това число и истинските намерения зад маските на хората, както и наличието на не-хора (изкуствен интелект), загатнато чрез сивите им лица, характер и начин на действие). Когато човек, напоен с материалистична ценностна система, преживее по този начин кухотата на формите и фалша зад лъскавите образи – би изпаднал в шок, защото това е в разрез с всичко, което е смятал за важно и смислено. Този миг се оказва последната капка, която кара Дейл да започне да търси смисъла зад всичко, което му се случва. Уви, в началото постъпва програмирано, търсейки отговорите в авторитетни институции, поддържащи системата на фалша (здравните служби и органите на реда***). След това, виждайки невъзможността за помощ и неадекватността им, денем се обръща към едно проявление на интуицията му (библиотекарката), а нощем към друго (съня). Тези действия водят до разплитането на загадките и проявлението на вътрешния му потенциал.

*** първите се занимават с манипулации над тялото и мислите, а вторите предотвратяват правилните действия, които биха разрешили веднъж завинаги всички проблеми.


Сънищата на Дейл

Първият сън не е просто повторение на вече случилото се събитие (катастрофа с кола) в живота му, а съдържа послание от Душата му: „престани да бързаш и да се фокусираш върху повишаването си в кариерен план, а се върни назад, към чистото състояние на Съзнанието си*; в противен случай ще умреш”.

* символът за тази моя интерпретация е образа на 5-6-годишния Дейл.

Вторият сън съдържа следния ключ: червено-бялата пързалка, която е символ за това как Съзнанията ни се спускат с радост в 3Д, ако преодолеят страха/съмнението. Цирк голям! :)
Друг ключ, отново символизиращ същото, намирам и в Umbrella Corporation, чието лого е червено-бял чадър.

Третият сън е продължение на първия и втория, който може да се разкодира по следните начини:
1) бащата е поставено лице, което подмамва Съзнанието да влезе в Играта;
2) счупването на прешлените на гръбначния стълб е символ за разрушаването на старите убеждения на Дейл и липсата на вътрешна опора.

Следващите няколко сънища са свързани помежду си, разкриващи ни липсващите парчета от пъзела. Пропадането като действие е символ за потапянето на Дейл в своето Несъзнателно – забележете, че той вече не е на повърхността на Земята, т.е. ще стигне до Ядрото на нещата. И какво вижда той там? Подарък, който може да се тълкува по няколко начина.

Първият е, че Душата му ще му разкрие какво представлява Арора. Вторият е, че гласът (който е леко злокобен) е предвестник за капана, който е Арора. Едва когато сте видели края на филма и следващия сън, в който Дейл вижда червените кутии-подаръци на поточна линия, се разбира какво представлява Арора. Те са символ за съзидателната ни мощ в най-първичния й и несъзнаван вид (червения цвят), която сътворява реалността ни тук на Земята (куба/кутията) и се използва против нас, защото почти всички наши идеи и желания се материализират, след като преминат през софтуера Арора и се появят по изопачен начин (транслирани от предавателя ни (ума)), който би обслужвал поддържането на Матрицата.

От първия сън виждаме надписа „Арора” на ръката на Дейл, което е отново подсказка за същото – че изкуственият интелект буквално диктува реалността му. Почти всички негови вътрешни пориви се опитват да бъдат изкривени, за да се материализират от софтуера така, че да не пречат на гигантския бизнес, държащ Душите в кръговрат, който бавно ги рециклира.

Добрата новина е, че тази машина не е въздесъща и не може да изчисли всяко ваше действие до какво ще доведе, пренареждайки останалите събития и фактори по такъв начин, че да се окаже безполезно то. Даже в интерес на истината почти винаги нашите Души печелят в дългосрочен план, но запомнете, че само тогава, когато спрете да слушате програмите на тялото, които всячески ще започнат да обземат ума Ви с глупави мисъл-форми и генерирани от тялото емоции (страх, съмнения, пасивност, вина, страдание), и когато започнете да следвате пътя на Сърцето и интуитивните проблясъци, култивирайки доброта във всяко спонтанно или планирано действие. Колкото повече Души вървят по този път и взаимодействат помежду си по такъв начин, толкова по-слаба ще става Арора; едновременно с това ще знаете на какво сте способни и как да помогнете на останалите. Защото всяка една Душа е от значение! Всяка една! :)

Вярно е, че накрая ще трябва да се спрат излъчвателите на трансмисиите, но ако хората притежават добродетели и знаят кой е противника, какви методи за контрол използва и как „разсъждава” – битката ще е спечелена и в един момент трансмисиите не само че ще бъдат на заден фон, но и няма да се появяват в ума Ви, който ще се превърне в приемник и излъчвател на възвишени идеи/действия.


Срещата с Уенди

Какъв е шансът да сънуваш фраза, за която да разбереш още на следващия ден благодарение на непозната библиотекарка, чиято любима книга я съдържа? :) Не е нужно да си гений, за да се усетиш, че тези две Души са свързани по специфичен начин, който се разигра пред очите ни в това, което изглежда като „тяхно бъдеще”. Но не забравяйте, че през нашата перспектива филмът е история („вече е завършен”), която дори се разиграва през 70-80-те. :)

– „Това не е лула.”
– Но това е лула.
– Не, това е изображение на лула.

Удивително е как Душата на Дейл е използвала лявото му полукълбо, за да предаде важната информация в съня му. Докато изразът „Това не е лула.” изглежда напълно неадекватен от логическа гледна точка в дадения контекст на съня му, то след като сте гледали филма разбирате, че посланието за него е било: „Реалността, която си мислиш, че живееш – не е истинска.” :)
И Душата му е знаела, че той ще потърси в библиотеката смисъла на посланието, а това действие ще задвижи Ин-Ян динамиката в живота му чрез срещата с Уенди и изображенията в книгата.

– Какво получаваш от тези книги?
– Всичко! Идеи, история, романтика, приключения – целият свят е тук.


Агентите в скафандри

Интересното (и може би за част от Вас ще прозвучи стряскащо) е, че през предходната година се сблъсках съзнателно 2 пъти с представители, подобни на тези в настоящия филм, без да съм го търсил. (Но, очевидно аз с дейностите си денем и нощем съм привлякъл интереса им към мен.)
След това разбрах, че във форума на Ас Гард друг човек е успял да различи три типа персонажи със скафандри (бели, жълти и черни). Ако наблюдавате форума и статиите на Ас Гард, той гради една част от повествованието си на все още неанализирания от мен сериал WestWorld и филмова трилогия Матрицата. Не очаквах, че буквално ще ни бъде предоставен в сериала този ключ, съвпадащ с настоящия филм и преживяването ми: ако сте гледали WestWorld, знаете че така са облечени агентите, занимаващи се с програмирането и поддръжката на хостовете.

През едната нощ бях потънал в дълбока медитация (дължаща се на факта, че през целия ден бях на Инедия, почивах у дома и фокуса ми беше върху мен, а не върху служебни дела или към другите, споделяйки или прахосвайки енергията си) и се събудих към 3 часа (това разбрах едва след случката, която предстои сега). Физическото ми тяло беше здраво заспало и неподвижно, ала Съзнанието ми беше над него. Забелязах през вратата на хола да минават три ‘човекоподобни фигури със скафандри, облечени в жълто. Веднага и с лекота прочетох мислите им, разбирайки целите им – бяха тук, за да изтрият паметта от нощните преживявания на близко Съзнание. В този момент се стреснаха и изненадаха, защото не очакваха аз да съм буден и да разбера какво се канят да правят. Веднага изчезнаха, защото разбраха за моите агресивни спрямо тях мисъл форми, а след това станах от леглото си, готов и физически да се разправям с тях. Нямаше никого. Тогава видях часа.

Вторият път беше след няколко месеца, когато изследвах (и все още го правя) темата за черното масло и изкуствения интелект. Този път имаше представител в моята стая, който ми инжектира в тялото субстанция, която лявото ми полукълбо интерпретира като черното масло, но всъщност беше софтуер, с който след това се борих през целия ден на ментално ниво (а една от функциите му беше да ми изтрие паметта от среднощното съзнателно преживяване). Отново осъзнавайки какво се случва, се събудих и опитах в тъмното да се разправям с фигурата, но тя прекъсна процеса още щом разбра намеренията ми и изчезна. След това тялото ми беше мнооого схванато. Ще рече човек, че съм правил изключителни физически натоварвания и мускулите ме болят вследствие на тях. Студеният душ, стречинга и важните магнезий и калций (набавени от растителни и животински храни) оправиха състоянието на физическо ниво, а на останалите равнища ако вече сте поели по този път знаете от личен опит какво е. Някои от Вас знаят, че тялото има много уязвимости (за които също ще пиша), правейки преживяването в настоящото ниво много по-трудно и различно от естественото състояние на Духа ни.

Мисля, че манипулациите върху телата ни се извършват в това ниво, но явно имат технологията да стават невидими (или казано по друг начин – извън фаза; извън видимия спектър, който можем да уловим с двете ни физически очи). Невидими или не, те пребивават в същото пространство – така че ако ги виждате „енергийно” и ударите там, където изглежда, че няма нищо, всъщност ще ги заболи. Затова и бягат. Ако костюмите им бяха бронирани или те самите можеха да се противопоставят на нас на физическо ниво, те не биха бягали. Което може да означава, че или не са хора, или не са програмирани какво да правят, ако някои от нас се събудят и прекъснат програмата/мисията им. От друга страна, те не могат да си позволят явно лукса да са с различен вид костюми, защото най-вероятно материята им ще ги направи видими за двете ни очи. Мигновената телепортация явно се извършва с друг тип технология, подобна на тази, показана в Stargate SG-1 от Асгардите (сивите).
В предходния параграф изложих разсъждения, които няма как да докажа и може да са грешни. Просто реших да ги споделя. Рядко коментирам публично нещо, което може да се окаже грешно/неистина. Не искам да подвеждам другите, а в такъв случай по-скоро да провокирам логическото мислене. :)

Запомнете, че на следващите нива (на Съзнанието / материята) емоциите, чувствата и намеренията са много по-силни от каквато и да е технология. Затова изглежда, че можете да се справите с абсолютно всичко сравнително лесно и бързо, стига да не се страхувате и съмнявате, както и да разполагате с интегрирани качества и умения.


А(в)рора (колективни връзки)

Бях решил да потърся за връзки, които колективното несъзнавано е създавало през годините на тази тема:

1) В митологията Аврора е богинята на зората (ъпгрейдвана версия на Hausos). Вибрацията на думата създава/припомня в Несъзнаваното Ви идеята, че Арора във филма ще е източника на живота (защото то е научено да интерпретира зората/светлината като началото на всичко, което е). Ето така ни програмират по един трудно уловим начин в настоящето, който ще окаже влияние на бъдещото поколение (което сме отново ние), което без съпротивление ще приеме идеята технологичен източник да създава всичко в живота ни. :)

2) Аврора е измислена планета в трудовете на Айзък Азимов. Тя е първата планета извън Слънчевата система, която е колонизирана от хората през 2065 г. Първоначалното й име е „Нова Земя”, но след това е именувана Аврора като символ за новата епоха на човечеството.

3) Бях учуден, че Аврора участва дори в комиксите на американците. Тя е сестра близнак на Северната Звезда и предишна любовница на Саскуоч и Диво Дете. Героинята е страдала от дисоциативно разстройство години наред, проявяващо се като две личности – тихата и религиозна Жоан-Мари и екстровертно-героичната и неконтролируема Арора.

4) Плеснах се по челото, когато разбрах, че Аврора и Спящата Красавица са един и същи персонаж в западната митология. Но не и за моята лична. Не искам изкуствен интелект в каквато и форма да е. :)

5) Епизод 9 от сезон 2 (или 29 серия от началото на сагата Stargate Atlantis), е именуван… познахте как. :) Разказва се за споделена виртуална реалност, обитавана от Древните.

6) Канадската компания BioWare използва Аврора енджин, създаващ напълно триизмерна среда с осветение, сенки и звук, за играта си Neverwinter Nights (2002).

7) Сюжетът на играта MetroidPrime 3: Corruption (2007) се върти около компютърен вирус, завладял няколко органични супер компютри с името „Аврора”, намиращи се из галактиката.


Виртуалните реалности

Думи на бунтовниците, спасяващи Дейл от агентите, преди той да отиде в Централата:
DBVR (Direct Broadcast Virtual Reality) е директен сигнал до мозъка – всеки е миролюбив и щастлив. Вижда това, което те искат да виждаш.

В Централата:

– Така че нека се концентрираме върху анализа от усилията ни да прекратим илюзорната матрица. Някакво предложение?
– Боже мой! Той е тук най-накрая! Дейл, радвам се да те видя!
– Кой е главнокомандващият?
– На какво?
– На операцията за манипулирането на Съзнанието (# бел. прев: изразът brain washing може да се преведе не само по този начин, но и буквално като ‘изчистване на мозъка’, което означава ‘изтриване на паметта’)?
– За какво говори той?
– Дейл говори за DBVR.
– Мислиш, че харесваме DBVR?
– Бъркаш, Дейл. Не разбираш.
– Тогава защо го стартирахте?
– Не ние, а поколението преди нас, което вече не е сред живите. Те имаха достатъчно добри причини, за да го направят. Трябва да разбереш, че DBVR никога не е била предвидена да бъде вечна.
– Тогава я изключи.
– Не можем да го направим.
– Вече сме пробвали. И не искаш да се повтори отново, повярвай ми.
– Какво се случи?
– Просто ми се довери. Не искаш да разбереш какво се случи.
Представи си, че изведнъж спрем излъчването на сигнала и всички твои близки разберат, че са живеели в щастлива илюзия, толкова различна от тежката реалност, която си видял с двете си очи. Мислиш ли, че тяхното Съзнание ще приеме и оцелее след този факт?
– Може да бъде постепенно.
– Да, именно. Това се опитваме да направим тук, Дейл.
– Ако има време.
– Какво имаш предвид?
– Сенаторе, кажи му за Арора.
– Какво е Арора?!
– Ние… не знаем.
– Какво?
– Арора е призрак. Тя не беше създадена от DBVR. Тя просто се появи.
– От къде?
– Не знаем.
– Все още не разбирам какво представлява Арора?
– Тя има две проявления. Първото е в компанията, която ти работиш. Хората в градчето ти спонтанно създадоха корпорацията Арора, без никакви подсказки от DBVR. Тя е просто рекламно съобщение, което грабна вниманието на всички и прерасна в неутолимо желание да я притежават.
– Може би не е чак толкова зле… От къде знаете?
– Това ни води към второто нейно проявление. Изображенията от съня ти, Дейл. Ние вярваме, че това е код на програмата Арора.
– Сънищата ми?
– Ние мислим, че това, което ти позволява да видиш през DBVR, ти помага да усетиш присъствието на Арора (призрачния сигнал).
– Вие сериозно ли? Моите сънища? Те са просто хаос!
– За Съзнателния ти ум може би, но твоето Несъзнателно държи ключа към Арора!
– Анализирахме всички твои сънища чрез компютърна програма. Видяхме шаблон, който успяхме да декриптираме, въпреки сложността му!
– Засега знаем само това съобщение:

Arora final solution
bestial desires freed
to do any violence to
other people

Сега разбираш какво ще се случи след седмици, когато Арора се материализира в града!


Прочетохте началото на разговора между Дейл и управляващите DBVR. Преведено съобщението гласи:

Последното решение на Арора
животинските желания освободени
да се прави каквото и да е насилие
към другите хора

Цялостното съобщение, което успяват да декриптират (благодарение на Душата на Дейл, даваща му информация чрез сънищата му), е:

Arora final solution vice
grip bitter reality over our
lives our spirits our
souls bestial desires freed
to do anything violence to
other people.

Последното решение на Арора: порочен
контрол, мъчителна реалност над нашите
животи, нашите Съзнания, нашите
Души; животинските желания освободени
да правят каквото и да е насилие към
другите хора.

След това Дейл грабва ключа за елеватора и се опитва да разруши DBVR. Но, го очаква неприятна изненада – за пореден път Дейл получава интуитивно познание от Душата си и вижда нещата такива, каквито са, а именно: дори Централата е измислена реалност, която колективно е създадена от живеещите там, накарани да повярват от интелигентната програма Арора, че те контролират случващото се в градчето, а всъщност са част от гигантската й симулация, чиито призрачни сигнали обгръщат всичко. Няма никакви централни сървъри и излъчвателят на виртуалната реалност не е там! :)
Уви, няма как да покажеш на хората, потънали в Матрицата, отвъдматрични концепции. Затова те не виждат например как Дейл може да деформира изглеждащата здрава маса.

Обърнете внимание на онзи специфичен високочестотен звук – поредният ключ във филма за тези, които са имали преживявания между нивата/секторите – това е така нареченият „призрачен код на Арора”, който всъщност представлява огромна информация от пакети, които се инсталират/задействат в мозъка Ви, правещи закотвянето Ви тук факт (особено след като се връщате/фокусирате в тялото си, за да се събудите). За съжаление бомбардирането с такава информация почти винаги изтрива важната от съновните Ви преживявания.

Между другото, забележете и че това е поредният филм, който след това Ви показва пред очите, че бялата светлина се използва за изтриване на паметта, така че ако все още вярвате в ню ейдж книжките, сами си просите бъдещето, отивайки към нея.

Бидейки изпратен отново в градчето (аналогия за Душите, връщани на Земята) Дейл получава някои привилегии – дашна жена и шефска позиция във фирмата. Въпреки процедурата с успешното изтриване на паметта и инсталиране на поведенческия софтуер, отново Душата си пробива път през сънищата му. :) Уенди е незабравима so to speak. :D
Прекрасно е показано как взаимодействията между стари Души (въпреки цялото програмиране) отключват паметта и евентуално способностите им. Ето защо е желателно да следвате Сърцето, въпреки „липсата” на логика в началото и въпреки че евентуално ще изглежда как „прекрасния” Ви в битово-матричен план живот би се преобърнал с краката нагоре. Ако заживеете в хармония (със себе си), ще останат в живот Ви тези, които също (ще) са в хармония с Вас.


– Чудих се дали Вие двамата все някога ще намерите това място.
– Какво е това място?
– Това е разсъдлива радиопредавателна станция номер 3. Аз със системният оператор и отговарям за сигнала.
DBVR? Ти контролираш всичко от тук?
– Аз не контролирам нищо. Просто поддържам системата.
– Тогава кой го прави?
– Никой не я контролира. Всичко е програмирано. Може да се каже, че всеки я контролира. Програмата прави това, което хората желаят.
– Това си ти?
– Не ме посещава почти никой от 40 години.
– Заради войната?
– Каква война? Няма такова нещо. Тя е просто история, която цели да задържи хората в илюзорния им свят, в който печелят пари, трупат материални блага, сравняват се и се конкурират с другите… но винаги има една шепа странни и различни хора, които се нуждаят от специално внимание от програмата!
– Почакай малко. Ако е нямало война, тогава как нещата се развиха по този начин?
– Елементарна икономика, сър. Сандвич искате ли?
– Не, благодаря.
– Преди 100 години един човек направи виртуална реалност. Осъзна, че може да я продаде  и … се построи сграда, подобна на Тадж Махал.
Имате глобален екологичен проблем? Виртуална реалност като решение е много по-икономична и елегантна. (намигване) Защо правят сандвичите толкова твърди?!
– Това е отвратително!
– За теб може би. Повечето хора го харесват.
– Как може да казваш, че го харесват? Те нямат избор!
– Разбира се, че имат!
– Как имат, като е тайна?
– Каква тайна?! Не е тайна.
– Напротив! Хората не знаят.
– Вие двамата знаете, аз също. Всеки, който иска да разбере, може да го направи! Хората просто спря да ги е грижа! Не знаят какво е истинско и какво не! Каква е разликата, между другото? Нещата изглеждат реални.
– Разликата е, че реалността отвръща! Ако я игнорираш, нещата стават все по-зле!
– Какъв Ви е проблема? (# бел. прев: тук не се разбира много какво бръщолеви старият. Акцентът му и озвучението не бяха леки за превеждане. Общо взето се оправдава, че така светът е едно по-добро място за живеене, без много проблеми.)
– Целият свят ли е такъв?
– Не ми пука… Отвъд има само пустота.
– Какво има там?
– Нищо. Пустота.
– Аз още от малък усещах едно чувство… една болка, че нещо липсва! И не можех да разбера какво е това.
–Може и да е така. Но Арора се намеси.
– Знаеш какво е Арора?
– Гениален и огромен код, който се изпълнява в компютър. Кодът постоянно се грижи да усъвършенства Системата/Матрицата... да отговаря на нуждите на хората. Арора се грижи за всеки, без значение от расата, физическото му положение – тя е точно това, което те искат!
– Какво е тя?
– Нека ти покажа…


# Край на превода едно към едно

Моят съвет към Вас, казано кратко и ясно, е да внимавате каква реалност си избирате. Ще срещнете много култови филми или изследователи, които ще Ви споделят за преживявания, наподобяващи предходното изображение. Това е истина… но за определени реалности. Да градите Вие вашата реалност на база чуждата не винаги е благоприятен избор.

Сега осъзнах и кога едно твърдение е неистинакогато не съществува в определена реалност и програмата, изпълнявана чрез мозъка, го счита за лъжа/невъзможно. :)

Много е опасно да разсъждавате по този начин: „Виждам в трилогията Матрицата визуалния ключ, че истинските ни тела се използват като батерии, заключени в специални ковчези. Същият мотив го има и в RiverWorld. Сега даже го зърнах и във Virtual Reality! Дори изследователят Х, който има екстрасензорни способности и владее ОИТ споделя с аудиторията, че е виждал същото…”и какво от това? Знаете ли какво ще се случи, ако приемете тяхната реалност? Очевидно ще заживеете в тяхната (или подобна) и когато гушнете букета или имате съзнателен ОИТ, ще видите „същата истина”. Нали това очаквахте, нали на това се надявахте? Убеждение за предубеждението Ви. :) Егото (проводник на софтуера Арора) е доволно, защото Вие вече сте в плен на тези убеждения и градите реалността си само на тях. Виждате доказателства, дори езотериката Ви казва, че няма такова нещо като вие сбъркахте’, защото ‘вие винаги сте прави :P макар че религията твърди обратното твърдение и като скачен съд ще Ви припомни къде „сбъркахте”. Ще започнете да виждате конфликтните програми, използващи предимно дуални механизми, а истината е винаги между тях, в така наречената на изток златна среда’, както и отвъд тях. :)

Тъжно ми е било, когато съм виждал как някои близки Съзнания приемат на доверие определени идеи. Да, те може да са истина, но никой не е казал, че това се случва във вашата реалност или че се отнася за всички (макар че някои автори си позволяват грандоманско високомерие да обобщават)! И не забравяйте, че лявото полукълбо обича да изкривява образите и информацията от по-високите реалии. Когато започнете да интерпретирате информацията, Вие какво правите? Кой я интерпретира? Програмата Ви, с вече обновени концепции (от книгите, филмите, близките, непознатите, авторитетите, медиите), прибягваща панически към вашите или измислени спомени, или Вие? :)


На края на филма е показано за пореден път колко опасно е човек да живее спрямо дефиниции, неизвиращи от Ядрото му! Родителите на Дейл до толкова живееха на автопилот (програмата вече ги е завладяла, те просто я изпълняваха, без да се съмняват, търсят или направят нещо различно), че мозъкът им отказваше да възприеме обективната истина!
Този процес се случва в настоящия живот, любознателни читатели. Просто се огледайте и смразени ще осъзнаете колко от хората действат почти изцяло спрямо програмите в нас и около нас. Те говорят едно и също, те правят всеки ден едно и също нещо, по един и същи начин, те „мислят” по шаблон, те „чувстват” еднакво алармиращите сигнали на програмите в тялото им, те действат, слушайки „гласа в тях”, който въобще не е техен, те избягват действия, които са неудобни са Арора/Матрицата.

Едва наскоро осъзнах за поредния програмиращ слоган от езотериката: „Слушай вътрешния си глас”. Това е най-голямата грешка, която можете да направите. Сигналите от Душата Ви никога не идват чрез гласове! Мисъл-формите са най-голямото оръжие, което се използва против нас, чувстващите създания, идващи много отвъд светове, изградени на ментална основа!

Не бъдете „просто човек”, а се изправете срещу програмите (без значение колко много са и какви форми притежават те)!


От Вас зависи кога ще дойде ден и ред и на най-старата и гъвкава програма… Меровингий. :)))


§


No comments:

Post a Comment