2018/02/11

Person of Interest


Ще копирам мои стари коментари, без да ги променям, запазвайки емоционалния заряд в тях :) относно епичния сериал Person Of Interest. Разглежданите серии са:

S4 E11 (линк)

„Една проста стъпка към установяването на Нов Световен Ред. Такова начинание няма да остане незабелязано. Нито пък искаме това.” – и имаме замесен изкуствен интелект (програмиране/11), че и една партия на шах (11/II)! И виртуални реалности/платформи (11 отново), случващи се на мястото (Земята/4), предразполагащо трансформиране (4) на Съзнанието. :)))Но пък хората нямат толкова много неща на главата си, уви? Душите ни да. Толкова симулации и възможни стратегии, толкова много избори – но в зависимост до къде си я докарал, решенията или се свеждат до нулата, ако искаме цялостен happy end, или всеки ход води до обогатяващо решение/преживяване! От нас зависи! :)

Много важни Ключови думи на Финч също:

„Всеки възможен ход представлява различна Игра... Различна вселена, в която правиш по-добър ход…”

„Една секунда е като цяла вечност за теб, нали?”

„Поиска да те науча да играеш шах, и аз го направих. Но на мен не ми харесва. Защото е игра родена по време на брутално време, когато животът не е ценен. И всички са вярвали, че  някои хора са по-важни от други. Крале и пешки. Не вярвам, че някой е по-ценен от някой друг. Но ако не запомниш нищо друго. Моля, те запомни това. Шахът е просто игра. Истинските хора не са предмети. И ти не можеш да придаваш повече важност на едни отколкото на други. Нито на мен. Нито на някой друг. Хората не са нещо, което можеш  да жертваш. Това е урокът: Ако някой гледа на света като на игра на шах, то той заслужава да загуби!

~~~

Много хубаво е показано как непредвидената от двете машини по време на „партията” поява в Играта на чернокосата мадама, която вдигна шансът за оцеляване от 2% на... 96%+. Ех, това малко като появата на Ключаря в тази реалност, в този времеви период! Голям оргазъм при коронния център, като го осъзнах! Шанс за завършване на Играта за другите –> 99%+! :)))))

„Ще го осъзнаеш някой ден ...”

Е, може да го направим по-красиво в реалността – без елементи на трагизъм като на края на епизода във филма. Красотата на отборната игра на едновременния път. :)

Насладих се на този епизод! Благодаря на Съзнанието, препоръчало ми епизода и запознавайки ме със сериала. :)

~~~

S5 E4 (линк)
(Ще се загуби автентичното преживяване ако знаете какво ще се случи в серията, преди да сте я гледали!)

Просто ще си отбележа в настоящия коментар, че илюзията може да се види във филмите под формата на сюжети, в които присъстват виртуални реалности, създадени чрез технология. Макар в повечето случаи филмите да предупреждават, че това може да се използва срещу човечеството и Душите ни (мнение, което и аз споделям и очаквам да се случи в близкото бъдеще на Земята... и вече се е случило в някои зони на следващата плътност/ниво/астрала; да не забравяме и трилогията филми „The Matrix”, в която е показано пред очите ни същото, но в глобален мащаб), самата технология е неутрална и не е „лоша” или „добра”. В нея дори виждам творчески заложено на ниво идея това, което присъства навсякъде в зародиш и чиста форма в Мирозданието – поредният инструмент, помагащ за развитието на Създанията. :) Защото да имаш тази технология и да я използваш с идеята съществото да преживява реалистични симулации (научавайки всяко негово действие до какво ще доведе него, другите и природата), за да може духовно да израсне и след като си научи уроците да заживее пълноценно и съзнателно в хармоничното и зряло общество, напреднало духовно и технологично – е прекрасно.

Уви, ясно е, че ако такъв тип технология се реализира и използва от незрели същества – няма да може да се насладим на чистотата и висшия закодиран замисъл, а всичко ще се опорачи, изкриви и принизи. Ще се загуби вътрешния блясък и възможността за еволюция. Ще последват манипулации*, (циклична) стагнация и дееволюция на участващите в процеса същества. Това може да се види в абсолютно всеки аспект на реалността ни. Ако не друго, то поне трета плътност ни показва това в изобилие, особено през 21 век – колкото и болезнен да е процеса.

* В епизода, Шоу беше измъчвана отново и отново, стотици пъти. Но който е следял сериала и бъдещите серии ще види силата на Духа и Любовта, както и помощта на верните приятели, които й помогнаха да осъзнае коя е обективната реалност, а не виртуалната такава. Този епизод е отличен, защото показва и как илюминати се опитват да променят преценката за нещата такива, каквито са – импринтвайки специфична (визия за) реалност, начин на мислене и цели в чуждите животи. Забележете различните техники на манипулация – по-грубия подход върху тялото и по-финия над психиката (в  конкретния случай: опитвайки се да променят начина й на възприятие кой е добрия и кой лошия отбор). Ако трябва да направим аналогия с нашия живот – то вече контрола върху тялото също е издигнат на едно по-фино ниво, неуловимо за вас ако вече сте затънали дълбоко в Матрицата и далеч от вътрешното си ядро и определени качества. Например: храни, ваксини, наркотици, джиесеми…

Ако успешно сте се потопили и не сте осъзнали до самия край, че това е „илюзорна” симулация – поздравления за емпатията! Сега още по-добре осъзнавате колко коварен метод за контрол над Съзнанието е това, но и колко доближаващо се до други преживявания, възможни в по-горните плътности, без помощта на технологии. Можете да предаде в 3Д формат „ситуация”/преживяване/живот, които с думи не бихте успели и другият не би Ви разбрал напълно. :)
А да създадеш една функционираща триизмерна реалност с идеята ти самия и/или други да се развиват – е велико като идея и само можем да благодарим за невероятната възможност.

~~~

Според мен някои не са били доволни от факта, че този сериал показва твърде много истини по един очевиден начин – без завоалирания, символи или недомлъвки, затова и трябваше да бъде прекратен. Но пък за последните 13 серии успяха каквото могат да предадат на аудиторията за миналото/настоящето/бъдещето. Например идеята за това какво може да има във ФЕД беше мнооого добра – не бих предположил. Няма значение дали е истина или не, този сериал Ви провокира да разсъждавате отвъд вече познатото/допуснатото. :)


§

No comments:

Post a Comment